De freu en freu, de Blanes a LLoret en caiac

Primera ruta en caiac que publiquem a Descobrir.cat. Estem d’estrena!!  

Enllaç a Rutes Descobrir.cat: De Blanes a Lloret per mar 

Pretén ser apta per a tothom i és per això que l’hem indicada com a ruta d’estiu doncs l’hem prevista per a caiac obert, més segur sense coneixements previs. Nosaltres l’hem feta durant tot l’any en caiac tancat i adientment equipat, però aquesta opció exigeix unes indicacions tècniques i uns consells d’ equipació que ultrapassen les possibilitats d’aquesta secció de rutes. En farem però algunes comptant amb l’opinió del expert caiaquista  i fotògraf professional Roger Rovira, col·laborador de Descobrir Catalunya i blanenc amb qui compartim afició.   

 • Per a la pràctica del caiac de mar, sempre que aquest sigui obert, no cal experiència prèvia. Amb unes breus i adients explicacions en sec sobre la palada, gir, timoneig i pujada en cas de bolcada, n’agafareu ràpidament la tècnica bàsica i, tot sortint a practicar, l’anireu polint per tal d’evitar lesions, bolcades perilloses o topades amb les roques. No es necessita una gran condició física si es fa tranquil·lament i en la mesura de les pròpies possibilitats. No correm riscos innecessaris i no oblidem que: hem de tornar!  Tot i això, és molt aconsellable fer un curset previ per dominar bé la técnica i els elements fonamentals de seguretat. A la zona de la ruta, en teniu a Es Trajo  de Lloret de Mar. La técnica de la palada és fonamental doncs no es paleja exclusivament amb els braços sinó utilitzant tot el cos, realitzant un moviment de torsió de la cintura ajudat per les cames. Palejant – que no remant! – bé, s’eviten lesions musculars i és aleshores quan navegar amb caiac esdevé un esport molt complert.  
 • És molt convenient que el caiac compti amb un adient recolzament de l’esquena, als llocs de lloguer de Blanes (Escola Nàutica)  i Lloret (Es Trajo) tenen caiacs oberts pels que podeu demanar el seient amb ronyonera. Sense aquest complement les sortides més llargues es fan molt cansades doncs les postures per la palada no són les millors.
 • Cal preveure bé el temps que farà sobre tot pel que fa al vent. El vent és el principal enemic del caiaquista doncs pot impedir mantenir el rumb desitjat i fer alentir tant la marxa que sigui impossible arribar al lloc escollit per trobar el refugi i esperar que minvi,  o bé desembarcar. Hi ha webs de previsió força acurada com Windguru,  però una visualització in situ de les banderoles i la mar ens permetran prendre l’última decisió. Tenir en compte que les primeres hores del dia són les millors doncs les marinades acostumen a enfortir-se a partir del mig dia.
 • També ens cal observar atentament  l’estat de la mar per tal de no acostar-se a les roques i passos (freus) amb mar de fons important o amb mar de vent molt moguda. En els dies de mar baixa o minves  -en teniu un exemple a la foto del corb marí de la ruta –  alguns passos poden quedar tancats pel poc gruix d’aigua sobre les roques.  
 • Es pot sortir en qualsevol època de l’any, tot i que el lloguer només acostuma a estar actiu en estiu. Per la temporada més freda caldrà tenir en compte una equipació adient, on és molt recomanable el neopré. Un guants us aniran bé sempre.
 • Alguns elements de seguretat obligats: el caiac ha de portar línia de vida [corda situada al voltant del caiac, per poder-s’hi agafar ràpidament i no perdre la piragua en cas de caure a l’aigua], i per descomptat, l’armilla salvavides és obligada. 

 A gaudir-ne!  Us esperen vistes insospitades, companys de viatje ben originals, recons inesperats i tot un seguit d’esculptures i capricis en roca. 

 

Prop de Cala Sant Francesc

 

Acompanyant marí

 

Menhir acuàtic

 

 

Comparteix

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús