Pessebres i muntanyes

Pels volts de Nadal és costum que les entitats excursionistes organitzin “La portada o pujada del pessebre”. Són excursions obertes a tothom, idònies per a què els més menuts gaudeixin d’aquesta tradició i descobreixin alguns dels cims comarcals de casa nostra.

A continuació us oferim algunes propostes:

Cada any el Centre Excursionista Garriguenc porta el seu pessebre al castell de Burriac, situat al municipi maresmenc de Cabrera de Mar. El castell, dels s.X-XI, es troba al cim de la muntanya de Burriac, a 400 metres d’altitud, al costat est del Parc de la Serralada Litoral. Enguany el pessebre es portarà el 18 de desembre. Es convoquen els participants a les 7 del matí a l’aparcament de la Sínia (la Garriga). En cotxes particulars.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Club Excursionista Calldetenes puja el seu pessebre fins a l’emblemàtic cim del Matagalls. És una sortida matinal, idònia per conèixer un dels racons més bells del massís del Montseny. Se celebra el 18 de desembre. Trobada a les 8 del matí davant del teatre de Calldetenes. En cotxes particulars.

matagalls

El Centre Excursionista Molins de Rei organitza la pujada del pessebre al Puig Madrona, al Parc Natural de Collserola. Aquesta és una activitat tradicional del Nadal molinenc, molt esperada per a famílies i mainada. Enguany se celebra el diumenge 11 de  de desembre i consisteix en una agradable caminada matinal de 8 quilòmetres des del local del Centre Excursionista fins aquesta muntanya de 341 metres.  Durant el recorregut per camins de muntanya els participants transporten un naixement que es deixa instal·lat dalt del cim, amb un llibre de registre per recollir tots els bons desitjos. Abans d’enfilar la pujada final, els participants inscrits gaudeixen d’un esmorzar popular. Se surt a les 9h del matí des del mateix local del Centre Excursionista Molins de Rei.

puig-madrona

El Centre Excursionista de Mura organitza la 35ª pujada del pessebre al Montcau, el segon cim més alt del massís de Sant Llorenç del Munt. És una activitat pensada per a tots els públics. Es convoca els participants a les 11h del matí al coll d’Estenalles. Com diuen els mateixos organitzadors: Acompanya’ns a pujar el pessebre al Montcau, amb torrons, neules, cava i cançons.

montcau

El Centre Excursionista de Centelles celebra la 19a Portada del pessebre a la Costa de Centelles. Enguany es realitza el diumenge 18 de desembre. Els participants es troben a les 8 del matí a la Residència d’avis Sant Gabriel. Abans de començar a caminar es fa un esmorzar conjunt de pa amb botifarra, vi de bota i torrons. A continuació, els marxants  van a instal·lar el pessebre.

costa-de-centelles

Be Sociable, Share!

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús