Entrades amb l'etiqueta ‘Puig i Cadafalch’

BARCELONA – Puig i Cadafalch – panteó Terrades Brutau

dimecres, 1/11/2017

A la família Terradas – Brutau, Puig i Cadafalch els hi va projectar tant la casa per viure (Av. Diagonal, 416-420, 1903-1905) com el panteó (Cementiri de Montjuïc, 1905-1906).

 En aquestes imatges podem veure el panteó en forma d’escalinata que s’enlaira cap a una columna esculturada.

BARCELONA – un nou Puig i Cadafalch

dissabte, 6/06/2015

L’altra dia estava mirant plànols de l’Arxiu Municipal de Barcelona per tal de trobar qui va ser l’arquitecte que va dissenyar un petit magatzem que es troba al carrer d’Esparreguerra de Barcelona, al barri de Gràcia.

33841c

Finalment el vaig trobar i quina va ser la meva sorpresa en comprovar que l’autor del mateix no era un altre que Josep Puig i Cadafalch!!!

Sense títol 1

Encara que una obra menor no deixa de ser una obra d’un dels grans mestres del modernisme català i universal.
Es tracta d’un pavelló que va sol·licitar construir Jacint Ballesté el 1902é com a continuació de la seva casa al carrer Gran de Gràcia, 17. Aquest pavelló es troba a l’antic carrer de Santa Bàrbara, avui d’Esparreguera, i arriba gairebé a la Riera de Sant Miquel.

33841h

Actualment es troba bastant malmès, amb les obertures tapiades, però encara es poden observar alguns esgrafiats modernistes i resta de rajoles ceràmiques a tocar de la Riera.
Cal esmentar els merlets típics de Puig i Cadafalch, l’arrebossat de la façana reforçat amb el maó vist de l’arcada de les obertures i els ferros entre els merlets.

33841b

El projecte està més treballat que la construcció, potser a causa del deteriorament sofert o potser perquè no s’arribés a construir tal com es va projectar.
La solució de pavelló lateral amb merlets es podria comparar a l’emprada el 1905 en la casa del doctor Sastre i Marquès que el mateix Puig i Cadafalch va construir al carrer del Cardenal Vives i Tutó de Sarrià.

473n

El 1911 Jacint Ballesté va reformar la façana de Gran de Gràcia però aquest cop el projecte està signat per l’arquitecte Vicenç Artigas Albertí.

14698b

Al propi barri de Gràcia trobem una solució similar, però més elaborada, al carrer Benet Mercadé on, al número 33, l’arquitecte Ignasi Colomer Oms va projectar el magatzem d’Antoni Capell el 1911.