I si no trobes bolets, sempre et queda Cal Rosal

Després d’una visita al Berguedà per comprovar la producció de bolets als boscos de la comarca us presento el mapa corresponent per si, durant els propers dies, voleu provar sort en algun dels infinits racons que s’amaguen en aquest territori de patumaires i muntanyes, entapissat majoritàriament per pinedes de pi roig. Certament, la campanya boletaire segueix fluixa en termes generals, tot i que se’ns mostra amb algunes sorpreses interessants com, per exemple, la florada de camagrocs -Cantharellus lutescens- observada en algunes obagues de les serres del Catllaràs i Gisclareny.

Previsió de bolets al Berguedà, del 26 de setembre al 2 d'octubre de 2011.

Un dels millors baròmetres que trobem al Berguedà per comprovar l’estat de les seves boleteres és passar una tarda al Mercat del Bolet de Cal Rosal, al terme d’Olvan i ben a prop de la carretera C-16, i esperar tranquil·lament l’arribada dels boletaires professionals carregats amb la collita del dia. Una collita que pocs minuts després ja lluirà als expositors de les parades. Bolet fresc al 100%. En el meu cas, després d’una estona d’agradable conversa a la parada de l’Aurora i la Fàtima, una de les més persistents i fructíferes de tot el mercat -que consta en total de 13 punts de venda-, vaig poder corroborar el que prèviament havia observat al bosc: ara per ara, els camagrocs són els protagonistes. També s’hi veuen els primers rovellons i pinetells, encara tímids, que ben segur s’aniran incrementant amb el pas dels dies, després d’un cap de setmana de pluja i temperatures de tardor. En definitiva, més de 400 quilos de bolets pesats en unes dues hores en què el degoteig de boletaires descarregant i venent les seves troballes és constant. D’això se’n diu producte de proximitat!

La Fàtima i l'Aurora a la seva parada de Cal Rosal, amb cistells de camagrocs acabats de recol·lectar

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Comentaris

  • DAVID

   04/10/2011 - 6:18

   Hola Marc, he vist que has sortit en un petit reportatge a 8tv!!! es que no pares nano!!!m’alegro molt que les coses et vagin tant bé, espero que ens veiem el dia 15; ah!! per cert, és cer que el 22 fas una passejada a Tabertet???
   Una abraçada

  • Marc Estévez Casabosch

   04/10/2011 - 8:50

   Bones David! Ja ho veus, ara és temporada alta pels que ens dediquem als bolets! 😉 Quan arribi el fred tot anirà a la baixa i arribaran dies de repòs…

   I sí, el dia 22 faig una passejada pels boscos de Tavertet, dinamitzada per l’Obra Social de Catalunya Caixa i els amics d’Anigami Experiències, que van tenir la pensada de proposar-me el guiatge. Esperem que sigui ben profitosa! Pel que m’han dit, ja no queden places lliures…

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús