Xavi Basora

Xavi BasoraEl territori –amb els seus paisatges i la seva gent– i la comunicació són les meves vocacions. Per això vaig estudiar ciències ambientals i, uns anys després, periodisme. Uns estudis que m’han ajudat a aprofundir en la meva  passió: recórrer territoris, propers i llunyans, i compartir-ne les vivències a través de paraules i imatges.

Professionalment, em dedico a divulgar els espais naturals del nostre país, i a crear i difondre eines que ens ajudin a tots tenir-ne més cura. Amb dos companys més vam crear Espai TReS · Territori i Responsabilitat Social. Diversos encàrrecs m’han permès detectar les bones oportunitats que ofereix l’ecoturisme al nostre país. Fruit d’això, he escrit ‘Ecoturisme a Catalunya. Guia per descobrir i conservar la natura’, produïda per la revista DESCOBRIR per iniciativa del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, de la Generalitat de Catalunya. I també la guia ‘Tremp, un esclat de natura al teu abast. Ecoturisme al municipi més gran de Catalunya’, per encàrrec de l’Ajuntament de Tremp.

Aquí trobaràs el meu contacte i perfils a les xarxes socials.

Comparteix

  Comentaris

  • MARGA

   29/11/2016 - 08:45

   Hola Xavi, a la meva parella i a mi ens agrada fer pics de tant en tant i fa molt de temps que a la meva parella li faria il.lusió tenir una mena de làmina o mapa amb els diferents pics catalans per anar possant una xinxeta en aquells que hem fet, potser tu sabries on puc trobar algo així, alguna llibreria específica…

   Moltes gràcies!

  • Xavi Basora

   19/01/2017 - 10:15

   Marga,

   Quina bonica afició! I disculpes, d’entrada, per respondre’t tan tard…

   Sobre el que em demanes, desconec si existeix aquest tipus de material. Però et recomano que vagis a alguna llibreria especialitzada en muntanya, com ara la Quera de Barcelona (al carrer Petritxol), que segur que t’orientaran molt bé.

   Si ens fixem en el món digital, aquí sí que hi ha molta “oferta”. Per exemple, la llista de cims de la FECC o el mapa dels 100 cims més emblemàtics de Catalunya de l’ICGC.

   Que vagi molt bé i féu molts cims!
   Xavi

  • carles busquets

   09/01/2021 - 14:01

   Hola Xavi. En el numero 271 de Descobrir dedicat a la serra de Boumort, hi ha un article teu. A la teva resenya consta que has redactat la guia “Pallars Jussà, territori salvatge”
   a on es pot trobar ? Gracies i Salutacions

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús