No es pot parlar del Poble Sec de Barcelona sense dedicar uns minuts a aquest mític establiment. És tot un clàssic, no només del barri, sinó, fins i tot, de la ciutat. De fet, ha donat servei, ininterrom-pudament, des de 1908.
Quan no hi havia neveres a les cases, els veïns anaven al Sortidor a buscar gel. Més endavant, durant quaranta anys, va ser un bar on servien el vermut amb les anxoves.
La història es respira a cadascú dels racons del local. Fora, des de la plaça, les portes verdes modernistes i originals de l’època amb els vitralls de colors, ja criden l’atenció. Es veu que és un espai diferent amb un caire autèntic. Dins, la barra de color verd, les taules de marbre, la gegant pissarra amb la carta de vins, el terra de fusta i les neveres antigues li donen un caire sensacional. Hi ha terrasseta a la plaça.
Igual de fantàstic que és el local, ho és també l’Ester. Una catalana que era clienta i que, de seguida que es va assabentar que el restaurant es traspassava, no va dubtar ni un minut en canviar completament la seva vida per dedicar-s’hi en cos i ànima. Et fa sentir com a casa. Li agrada el que fa i això es nota amb el tracte que dóna als clients.
Tipus: cuina mediterrània. Hi ha menú de migdia. Però jo vaig tenir la oportunitat de provar:
- tacos de salmó marinat amb ruca,
- timbal de pollastre amb verdures cruixents al vapor i vinagreta de mostassa i mel – amanida que marca la diferencia
- tataki de tonyina amb fonoll marinat – deliciós
- panzerotti de bolets amb oli de trufa blanca – per plorar
- croquetes artesanes de pernil
- llom de bacallà confitat amb tomàquets i alls tendres
- el pa amb xocolata – indescriptible. Tots els postres són casolans.
Em seria difícil escollir un sol plat.
Web: http://www.elsortidor.com/
Ubicació: Plaça del Sortidor, 5 de Barcelona
Etiquetes: Cuina Mediterrània