Entrades amb l'etiqueta ‘Tapes innovadores’

Café Turó, tapes que creen addicció al Turó Parc

dissabte, 3/06/2017

Romain Fornell està al darrera d’aquest projecte. Ha estat atrevit; perquè agafar el relleu d’aquell bar mític de la zona alta, que ja era quasi una institució a la ciutat, tenia el seu risc i ha superat la prova amb nota!

Una de les coses que més m’ha agradat és que les immenses ganes de renovació no han anul·lat l’essència del que era l’antic “Bar Turó”. Aquella terrassa enganxada a la paret hi continua estant sempre plena de gent. Res ha canviat. Aquí és on passa tot. La terrassa batega sola. Però… si voleu una mica més d’intimitat i/o tranquil·litat, aneu dins.

El local és petitó i, com sempre està molt sol·licitat, recomano reservar taula abans d’anar-hi. Està a mig camí entre bistrot francès i bar de tapes. Els bancs de vellut vermell, els quadres, els miralls i els noms dels plats penjats amb dibuixos a les parets li donen un estil molt especial. Sempre que hi vaig em sento molt a gust, tant que hi vaig tot sovint. És un dels pocs locals de la ciutat amb cuina ininterrompuda tots els dies de la setmana. Cosa que, personalment, agraeixo molt.

El servei és fantàstic. Son molt atents i simpàtics, però sense atabalar. La Mary ens va atendre massa bé, amb excel·lents recomanacions molt temptadores. El Simone controla a la perfecció tant la sala com la terrassa; està pendent de tot.

Tipus: cuina de tapes creativa. Qualitat assegurada. Molt bon producte tractat de forma honesta.

  • Croquetes casolanes de pernil i pollastre amb ensaladilla rusa – les croquetes de pernil son d’infart. A l’ensaladilla és on s’aprecia la qualitat del producte… és difícil fer una ensaladilla diferent i ell ho fa!

  • Tonyina vermella crua a la soja – un dels plats estrella. Es desfà. Gustós i amb textura immillorable.

  • Montaditos de steak tartar – els que sigueu amants del steak tartar, aquest és un plat que s’ha de provar. Finíssim.

  • Sopa del dia: gaspatxo a de cireres amb llagostins – EL PLAT. Res més a dir. Sovint em ve al cap…

  • Costelletes de conill a l’all i julivert – plat senzill que repetiria. Cap dels condiments anul·la el gust.

  • Daus de filet amb salsa entrecot – un altre plat estrella. Impressionantment gustós i tendre. He de confessar que aquest és la meva debilitat. Sempre el demano.

  • Pebrots del padró, flor de sal.

  • Paletilla ibèrica “Martin Raventós” – acabat de tallar.

  • Torrada amb llom “Joselito” i burrata – molt refrescant.

  • Cheese cake – un dels millors que he provat mai.

  • Tarta tatin.

Web: http://romainfornell.com/restaurantes/cafe-turo

Ubicació: Carrer Tenor Viñas, 1 de Barcelona

Viblioteca, un “must” del barri de Gràcia

dimarts, 23/09/2014

Viblioteca

La Yolanda i el Cedric son l’ànima de tot plegat. Ells, sent com son, han creat un ambient autèntic en el que tot aquell que hi va, vol tornar. Ambdós son els sommeliers i propietaris de la mítica “Baignoire” del carrer Verdi del barri de Gràcia (wine bar de referència).

Viblioteca

El local és petit i amb molt d’encant. Tauletes de fusta clara es distribueixen en línia recta just per sota de l’extensa exposició de vins. A la dreta i al fons, hi ha tamborets alts que et donen la oportunitat de poder sopar en cas de que el restaurant estigui ple.

Viblioteca

Viblioteca

Viblioteca

La carta està escrita a les parets. Recomano tenir paciència per acabar de llegir-la tota… val la pena.

Viblioteca

És important deixar clar que no tenen cuina. Amb un fornet, un microones i una thermomix us faran gaudir de valent. És a dir, el mèrit és doble.

Es recomana reservar prèviament. Sempre està molt ple.

Tipus: platets delicatessen, on l’especialitat de la casa son els formatges. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • biquini trufat amb ibèric, mozzarella i tòfona – sense dubte, un dels meus plats preferits. Un “must” de la casa.

Viblioteca

  • amanida “la fresca” amb ruca, tomàquets, maduixes, payoyo i oli de menta – nova d’aquest estiu. Súper refrescant.

Viblioteca

  • farcellets vietnamites de tonyina salvatge – relativament nous. Boníssims.

Viblioteca

  • truita gourmet amb patata, ceba, ibèric, ou poché i encenalls de foie – tremendo.

Viblioteca

  • carpaccio de carbassó gratinat amb formatge i pernil ibèric de gla – un escàndol. Un altre “must” de la casa.

Viblioteca

  • caneló de confit d’ànec, foie, ceps i beixamel trufada – tremendo.

Viblioteca

  • taula de formatges que l’acompanyen amb tres tipus de melmelades diferents – especialitat de la casa.

Viblioteca

  • tarta tatin – casolana i boníssima.

Viblioteca

Bon producte, bon menjar, lloc entranyable i ells fantàstics. M’encanta.

Webhttp://www.viblioteca.com/

UbicacióCarrer Vallfogona, 12 de Barcelona

piTapes, platets diferents a Mollet

dimarts, 9/09/2014

PiTapes

Restaurant ubicat a una casa al centre de Mollet.

La part de dins sorprèn pel disseny atrevit que han escollit. Les parets negres fan destacar moltíssim les enormes paraules, d’un blanc immaculat, que apareixen per tot arreu. És important la gran bodega de vins de la que disposen i, de fet, la majoria d’ells estan també a la vista.

PiTapes

PiTapes PiTapes

A la part de fóra han aconseguit un terrassa súper agradable, del tot recomanable si el temps acompanya.

Restaurant ideal per qui vulgui provar tapes diferents de qualitat.

Tipus: tal i com ells mateixos es defineixen, és un restaurant de vermuts, platets i tapes. Vaig tenir la oportunitat d’escollir el menú 2 (de 30€) format per:

  • llagostins cruixents amb fondue de formatge Comté.

PiTapes

  • raves de pollastre cruixents amb mostassa – el plat estrella.

PiTapes

  • maki sushi variat – boníssims.

PiTapes

  • mini burguer de cua de bou amb formatge danés.

PiTapes

  • croquetes de parmesà.

PiTapes

  • pop amb patata al morter – pel meu gust, al punt.

PiTapes

  • raviolis de ceps i tòfona amb beixamel de Porto i núvol de parmesà,

PiTapes

  • ous esclafats amb botifarra del Perol – boníssims.

piTapes

  • pernil ibèric de glà “Gran Reserva Joselito”.
  • pizzeta de foie – diferent a tot.

PiTapes

  • tataki de tonyina vermella amb mahonesa japonesa, alvocat i ous de salmó,
  • croquetes de pollastre rostit i pernil,
  • bikini de pernil ibèric, mozzarella i tòfona,
  • l’escuma de iogurt grec amb fruits vermells i
  • el coulant de xocolata.

Tapes boníssimes.

Webhttp://www.pitapes.cat/

UbicacióCarrer Jacint Verdaguer, 6 de Mollet del Vallès