Té més història del que la gent es pensa. És curiós, però… primer va ser “Can Xarina” i després va aparèixer Collsuspina. Al 1550 era un solitari hostal del camí ral ,i poc a poc, es va anar formant el poble al seu voltant.
Està ubicat a una casa de pedra al mig del poble. És molt rústica. Un rebedor amb una barra plena de licors dóna la benvinguda i una petita porta el comunica amb el menjador. Aquest té dues parts ben diferenciades. La primera és la més senzilla a on predomina el color blanc i sense cap element a destacar. La segona té una gran llar de foc al mig, les parets són de pedra i la fusta està per tot arreu. Aquesta segona part té un encant especial.
Està portat per la mateixa família des de fa anys i això es nota amb el tracte familiar i proper. Estan pendents de tot, però sense perdre el temps. Van per feina.
Tipus: cuina tradicional catalana. Li donen especial importància a la qualitat i a la proximitat del producte. Vaig tenir la oportunitat de provar:
- Plat de pernil ibèric – de primeríssima qualitat.
- Escarxofes a la brasa – és un dels plats clàssics de la casa. De les millor escarxofes que he menjat mai. Les presenten obertes, amb un punt perfecte de cocció i amb un picat de no sé què que li dóna un toc sensacional.
- Suprema de lluç a la graella amb gambetes i all tendre – plat finíssim i el.legant. Producte fresquíssim i tractat amb la cura que es mereix. Al punt perfecte de cocció. La barreja amb l’all tendre… brutal!
- Espatlla de xai de lletó desossada i guisada a la cassola amb barreja de bolets i reducció de garnatxa – es desfà a la boca. Súper tendre i gustós. Plat que em va encisar.
- Caneló d’ànec amb tòfona negra de temporada i foie – per plorar. No puc dir res més.
- Formatge d’ovella amb codony i poma – formatge del de debò.
Una altre cosa que diferencia a “Can Xarina” de molts restaurants de la zona és la seva extensa carta de vins i licors.
Bona cuina envoltada de parets amb història.
Web: http://www.canxarina.com/
Ubicació: Carrer Major, 30 de Collsuspina
Etiquetes: Cuina Catalana, Cuina de Temporada