Sa Pedrera d’es Pujol, un imprescindible de Menorca

“Sa Pedrera d’es Pujol” està a la illa des d’abans que jo naixés… que ja és molt. Ha passat per diferents propietaris que hi han imposat diferents tipus de cuina; però la renovació definitiva va arribar de la mà d’un parell d’asturians. Va ser al 2003 quan el varen comprar i, poc a poc, mimant-lo moltíssim, han aconseguit tenir aquest restaurant preciós amb una cuina molt selecta.

És un “caserio” que està ubicat a un carrer sense sortida al mig de Torret (poblet que ningú visita i que jo sempre m’hi perdo algun día)… si no te’n parla algú és impossible que hi passis per davant. Tot i la renovació, han estat capaços de respectar força l’arquitectura original.

Sa Pedrera des Pujol

La part de la cuina i la del menjador son les que tenen un aspecte més modern. Abans d’entrar, a ma dreta hi ha una porxada súper agradable per poder prendre alguna beguda abans o després de l’àpat.

El menjador és una gran sala diàfana. Taules modernes contrasten amb les cadires que llueixen uns faldons més aviat clàssics. Les parets son totes de vidre per poder gaudir de lluminositat i vistes cap a fora. Les taules estan impecablement preparades amb tots els detalls contemplats.

Sa Pedrera des Pujol

La terrassa m’encanta. Tot i heretar l’el·legància del menjador, ella és una miqueta més informal. Aquí no hi ha estovalles de roba, sinó individuals. Plantes per tot arreu i molt silenci.

Sa Pedrera des Pujol

El servei és fantàstic i la Mònica n’és la responsable.

Tipus: cuina d’autor respectant sempre la gastronomia de la illa. Ell, Daniel Mora, em va sorprendre gratament. Fa una cuina fina, el·legant i molt gustosa; moderna però amb tocs tradicionals. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Aperitiu: – em va robar el cor només començar. Finíssim.
    • Mantega amb escorça de llimona i llavor de rosella
    • Crema de formatge amb blat de moro
    • Brandada de pagre amb escorça amb oliva i pebre vermell

Sa Pedrera des Pujol

  • Oliaigua amb figues (plat tradicional menorquí que menjaven els pagesos. Fi i refrescant) amb croquetes de sobrassada amb melmelada de pebrot (impressionant barreja. Mai havia provat una croqueta com aquesta, Fantàstica. Un dels plats estrella).

Sa Pedrera des Pujol

  • Caldereta de morena amb la seva mandonguilleta i tocs anisats – està clar que s’està posant de moda la morena al mon gastronòmic… Plat que recomano a tothom que el provi. Molt gustós. Segon plat estrella.

Sa Pedrera des Pujol

  • Ravioli farcit de carbassa i mató amb el pesto de les seves pipes – aquí no puc ser objectiva. La carbassa, el mató i les pipes son top per mi… plat que em va encisar. Fantàstic com està cuinat i presentat.

Sa Pedrera des Pujol

  • Formatjada de filet Wellington amb salsa gravi i farcit de bolets – presentació molt sorprenent. Molt gustós i tendre.

Sa Pedrera des Pujol

  • Rajada a la mantega negra amb tàperes capuccines, fonoll marí i llimona confitada – plat fi. Súper el·legant. El secret està a la salsa.

Sa Pedrera des Pujol

  • Pastís de poma farcida de cuscussó amb gelat d’arrop – un pastís de poma molt diferent.

Sa Pedrera des Pujol

  • Gelat de pomada, meló natural i sopa fresca – tremendo. Si dic que era deliciós em quedo curta. Tercer plat estrella.

Sa Pedrera des Pujol

Web: http://www.sapedreradespujol.com/

Ubicació: Camí des Pujol,14 de Torret (Menorca)

Comparteix

    Etiquetes:

    Comentaris

    • Antonia

      17/06/2016 - 18:24

      Jo he anat moltes vegades; ellloc m’encanta i el menjar, tot i que no es molt copiós, també m’agrada molt fins que … un dia em vam posar un plat que no hi era a la carta, sense dir-me que el que havia demanat “be as forn” s’havia acabat. Aleshores en vam posar costelletes de xai a la brasa, o sigui, rés a veure. No em van dir rés. Crec que després de tants anys d’anar-hi això és imperdonable, de fet, ho és per tots els comensals. Ho tenien que haver dit. Estic molt molesta, i ells, … ni cas. Trigaré en tornar, tot i que era adicta a Sa Pedrera.

      ResponRespon
    • Tònia Rius Garcia-Planas

      03/07/2016 - 19:21

      Ho vas parlar obertament amb ells en el seu moment?

      ResponRespon

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús