MOments, dues estrelles al Passeig de Gràcia

MOments

Entrar al “Mandarin” és cosa a part: una illa d’el.legància en ple Passeig de Gràcia. Des de fora ja s’intueix alguna cosa; però només posar un peu a la catifa llarga que et convida a entrar, algun mecanisme intern et baixa automàticament el volum de la veu. M’encanten els llocs que saben mantenir la classe sense caure en tonteries banals. Aquest és un d’ells.

Dins del “MOments”, l’Adrià (qui ens va atendre) ens va fer sentir còmodes durant tota l’estada. Sempre pendent però en el seu punt just. No ens va mancar ni sobrar res.

El local és el.legant. Les taules i les cadires són d’un blanc immaculat. A una banda, vidres que mostren una petita terrassa plena de plantes exuberants. El sostre és un conjunt de mòduls amb serigrafies daurades… curiós. La “Taula del xef”, separada per cortines de la resta de la sala, té vistes directes cap a la cuina. Amb una capacitat de 15 places és ideal per esdeveniments privats.

Moments

MOments

El cervell del menú és la prestigiosa Carme Ruscalleda; però darrera dels fogons i com a xef està el seu fill Raül Balam. Qui coneix la cuina del “Sant Pau” identifica clarament el segell Ruscalleda en la carta del “MOments”. Per mi, entre tots dos han aconseguit una cuina exquisida amb el merescut reconeixement de dues estrelles Michelin.

Tipus: cuina tradicional catalana renovada amb molta tècnica i producte de primera qualitat. Hi ha carta, menú degustació i menú “Club Migdia”. Nosaltres vam tenir la oportunitat de provar aquest últim (3 aperitius, 3 plats principals, 5 formatges, postres i rebosteria):

    • Aperitius:
      • “Nem” de tardor – finíssim

MOments

      • Galeta de Verema

MOments

      • Pilota, col i festucs – n’hagués demanat uns quants més. El contrast de gustos em va sorprendre gratament

MOments

    • Plats:
      • Cues de gambes – barreja de bolets a la vinagreta i ficoide glacial: les gambes estaven al punt perfecte de cocció i la barreja de bolets súper gustosa. Han aconseguit respectar perfectament els dos gustos; sense que un anul.li a l’altre. Em va encantar

MOments

      • Foie – re-tremendo

MOments

      • Llobarro – fonoll, caviar de soja i wasabi i maionesa de miso – delicat

MOments

      • Galta de vedella – olives verdes i negres, rossinyol i xirivia – el secret està en les salses…

MOments

    • 5 formatges del mes amb contrasts dolços – selecció per Eva Vila (Vila Viniteca) i Raül Balam:
      • Galeta d’ametlla, flor i mâche – Saint Maure de Touraine Aoc (França) – boníssima barreja
      • “Kikos”, poma i mel – Ermesenda d’Eroles (Adrall, Alt Urgell) – el que més em va agradar
      • Pa, vi i sucre – Manchego Rva. Pasamontes Oro (Ciudad Real, La Mancha)
      • Confitura de pastanaga i pera – Comité “Selection Été 2012 (França)
      • Bescuit de prunes confitades i PX – Stilton Colston Basset (Regne Unit)

MOments

    • Postres:
      • Maduixes i cítrics: llimona, taronja, maduixa, yuzú i nori – gaudiment al màxim!

MOments

      • Petit Fours (divertiments de pastisseria): drac Gaudí.

El.legància en el local i finíssima cuina al plat.

Un “must” indiscutible de la ciutat.

Web: http://www.mandarinoriental.es/barcelona/fine-dining/moments/

Ubicació: Passeig de Gràcia, 38-40 de Barcelona

Comparteix

    Etiquetes: ,

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    Normes d'ús