Entrades amb l'etiqueta ‘Cuina Tradicional Reinterpretada’

Consolación, cuina reinventada al Matarranya

dilluns, 24/07/2017

Restaurant ubicat al deliciós “Hotel Consolación“.

Està a la zona antiga. L’accés directe a la cuina es fa servir a l’esmorzar, doncs allà és on hi ha el bufet. Al sopar s’accedeix per una porta petitona que dona a una espècie de pati interior que em va robar el cor.

És allargat. A una banda, vidre i ferro regalen les vistes al pati interior. A l’altre, la paret de pedra original, dona recolzament als bancs de ferro. Per mi, aquests últims mereixen menció especial… disseny sobri i únic. Diferent. Les taules de fusta, més aviat senzilles, contrasten amb les llums extremades que pengen del sostre. Genial!

També vull fer especial menció a la Glòria i al Ricky. Ho viuen amb tanta passió que encomana! Súper atents, però sense aclaparar. Estan pendents de tot.

Tot i que el restaurant està al mateix hotel, està obert a tothom (inclús a aquells que no son clients de l’hotel).

Tipus: cuina tradicional reinventada. Tenen molt respecte pel producte (cosa que em va encantar) i ho mostren proveint-se de productes de proximitat i de proveïdors propers (les verdures son ecològiques de Ráfales, el xai de Torrecilla d’Alcañiz, la tòfona de Monroyo, els formatges de pastor… i no continuo!). A part de la carta, hi ha un menú degustació de bona relació qualitat-preu:

  • Aperitiu

  • Tomatada amb olives d’Aragó i ceba dolça de Mont-Roig – plat súper refrescant on es posa en evidència la qualitat del producte que ofereixen.

  • Salmó rostit amb quinoa i confitats – un dels plats estrella. Sorprèn el punt de cocció del salmó, ni cru ni fet. I tremenda la barreja amb la, tan de moda, quinoa i les verdures.

  • Llom de bacallà amb salmorejo i pernil D.O. Teruel – em va encantar el punt refrescant que li dona el salmorejo al bacallà.

  • Galta de porc guisada amb poma verda i molles de pa – gustosíssim!

  • Lingot de fruita de la passió, macedònia i granissat de maria lluïsa – plat molt refrescant i divertit.

  • Mouse de coco amb mango y curry – l’altre plat estrella. Molt arriscat i encertat alhora!

Web: http://www.consolacion.com.es/

Ubicació: Carretera Nacional 232. km96, Mont-Roig, Terol

Roig Robí, cuina amb amor i honradesa al barri de Gràcia

diumenge, 16/10/2016

És un d’aquells clàssics de la ciutat que mai et falla.

Des de 1986 la Mercè Navarro i el seu equip estan sent fidels a aquella dita que tant m’agrada: “un restaurant no s’inaugura un cop, sinó a cada servei”. El seu caràcter exigent i perfeccionista es reflexa en cadascuns dels plats.

Les mateixes atencions que tenen a la cuina també les tenen amb l’establiment. Sempre estan aplicant millores contínues per tal d’oferir el màxim confort i caliu als clients. Dues sales diàfanes, separades per una porta corredissa, son les protagonistes. Cadires de “mimbre” i estovalles blanques. Taules impecablement posades. Parquet al terra i parets de color pastel. Molt elegant. Sobri. Sense estridències.

Roig Robí

Roig Robí

Roig Robí

El jardinet és, potser, un dels seus encants més preuats a l’estiu. Tenir un oasi de tranquil·litat al mig de Barcelona no és fàcil; i ells ho han aconseguit. L’altre zona destacada és la bodega; que la llueixen, molt orgullosos, darrera d’una vitrina.

Roig Robí

Tipus: cuina tradicional catalana reinventada per tal de seguir les tendències actuals. Donen molt protagonisme al producte de temporada. Una de les seves màximes és tractar amb bon producte; per això, es fan portar el peix fresc dues vegades al dia i, en alguns casos, inclús compren directament al productor. Vaig tenir la oportunitat de provar el “Menú Degustació”:

  • Aperitiu del dia: crema blat de moro – servida, sorprenentment, en una tassa de cafè. Finíssima i el·legant. Es fa curta…

Roig Robí

  • Tàrtar de llobarro i gambes amb caviar de truita – un dels millors tàrtars que he menjat mai. Gustosíssim. Per mi, un dels plats estrella del restaurant.

Roig Robí

  • Xipirons saltats amb cigrons – sorprenent. Barreja de gustos que em va fascinar. Un altre plat que es fa curt i que també rep el premi de plat estrella.

Roig Robí

  • Tòfona negra amb puré de patates i Vacherin – curiós veure com la tòfona i el Vacherin no es treuen protagonisme i ambdós emfatitzen la patata.

Roig Robí

  • Carxofes de Benicarló amb foie gras – és cert que últimament està de moda la carxofa amb el foie… però aquesta és diferent. Fantàstic.

Roig Robí

  • Llobarro amb coca de ceba i confitura de tomàquet – els tres productes junts fan el plat deliciós.

Roig Robí

  • Porcell ibèric confitat amb pinya – contrast de dolç-salat que enganxa!

Roig Robí

  • Sacher. Bescuit de xocolata amb trufa i crema de xocolata – un pecat.

Roig Robí

Web: http://www.roigrobi.com/

Ubicació: Carrer Sèneca, 20 de Barcelona

Suculent, la tasca canalla convertida en joia del Raval Barceloní

dimarts, 3/02/2015

Suculent

Instal.lar-se a la antiga “Bodega del Raval” era un gran repte; però mantenir l’esperit d’aquella tasca canalla… encara era més difícil. Han aconseguit superat qualsevol expectativa.

El local és encisador. Li donen molta importància a la història i això es veu amb el respecte que han mostrat vers el mobiliari original. Una llarga barra de marbre, sempre plena de gent, li dona un aire a bodega familiar que et fa sentir com a casa. Petites taules de fusta massissa es reparteixen just davant de la barra i al final del local. A primera vista, el local és petitó. Passant per la cuina, unes escales et porten a la part de dalt on hi ha dos menjadors.

El primer és una balconada que dóna a la barra de l’entrada. Una llarga taula de fusta enganxada a la paret plena de cadires i llumetes t’invita a seure-hi.

Suculent

El segon menjador és una estança amplia amb parets de pedra i bigues de fusta que recorda a les típiques masies catalanes.

Suculent

Suculent

Just a l’entrada de la cuina hi ha una porta clandestina que et porta a un menjador privat. Una taula de fusta antiga, per 7 persones, és la única cosa que hi ha. Les parets són de rajoles blanques. Senzill. Cap estridència. Una enorme finestra es pot il.luminar per tenir vista directe a la cuina. És un menjador privat per tenir en compte tots aquells que vulgueu celebrar algun esdeveniment amb intimitat.

Suculent

Ells… què puc dir d’ells??? Hedi… gran professional i genial persona. La sala és seva. Està pendent de tot. Em va encantar quan em va dir “aquí s’ha de sucar pa fins que deixis el plat ben net”. Tonet… xef amb, m’atreveixo a dir, un gran nivell de perfeccionisme amb tot el que fa. Discret.

Tipus: darrera d’aquest projecte està en Carles Abellan. Això ja és garantía assegurada. Més que innovar, prefereix renovar. Hi trobareu plats tradicionals preparats amb tècniques actuals. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Croquetes de cua de vaca vella amb trompetes de la mort – cosa apart. He provat poques croquetes com aquestes. Textura suau amb un gust exquisit.

Suculent

  • Sorell en escabetx

Suculent

  • Seitons marinats amb raspa

Suculent

  • Ostra en ceviche – una autèntica delícia. Un dels meus plats preferits del restaurant. Plat senzill on es veu la qualitat del producte que utilitzen.

Suculent

  • Ceviche de gambeta vermella – un altre dels meus plats estrella. Vaig sucar fins deixar el plat net. M’encanta com està tractada la gamba.

Suculent

  • “Ajoblanco” amb sardina fumada i ous de truita – tremendo “ajoblanco” i genial quan els ous exploten dins la boca. La barreja de gustos és d’infart.

Suculent

  • Bössam de llengua de bou

Suculent

  • Calamarsets amb foie a la brasa – per morir de gust. Moment que no volia que s’acabés mai. Un pèl picant, però barreja adorable.

Suculent

  • Pop a la brasa i cigrons sofregits amb botifarra – deliciós. No puc descriure millor aquest plat.

Suculent

  • Llom de tonyina vermella a la brasa amb emulsió de pinyons – sorprenent. Mai havia provat la tonyina amb pinyons.

Suculent

  • “Steak Tartar” tebi sobre moll de l’ós a la brasa – els que sou amants del “steak tartar” no podeu deixar de provar aquest. Gustós i fi alhora.

Suculent

  • Arròs amb llet de coco, mango, lima i chile – una autèntica delícia.

Suculent

  • Pastís de formatge brie a la vainilla de Tahití i gelleé de moscatell – pastís de brie??? ho havíeu vist mai??? Brutal!

Suculent

Una joia al mig del Raval.

Web: http://www.suculent.com/

Ubicació: Rambla del Raval, 43 de Barcelona

Petit Comité, cuina quasi perfecta

dimarts, 20/01/2015

Anar a un espai gastronòmic que té el segell del Nandu Jubany és garantia assegurada. Això ho sabem tots. El que no m’esperava era trobar-me un Jordi (cap de sala) i un Franc (xef) tan propers i tan enamorats, alhora, de la seva feina.

El disseny és fantàstic. Molt càlid, sense caure en estridències absurdes. A l’entrada hi ha una petita barra on es pot degustar alguns platets. La part de dalt està dividida en varies zones. Plats de ceràmica, que estan per tot arreu, formen part de la decoració del local. Els vinils, de diferents dissenys, representen els camps llaurats a vista d’ocell… curiós. Parets de diferents colors i materials. Mobles que separen les estàncies. Una petita terrasseta amb encant. Res més. Un caliu especial que et fa sentir molt còmode.

Petit Comité

Petit Comité

Petit Comité

Petit Comité

Tipus: cuina catalana tradicional reinterpretada, on els productes de temporada i de l’hort són els protagonistes. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Aperitius:
    • Cruixent de porc – plat sorprenent. Com els “llardons” de tota la vida però amb un laminat finíssim.

Petit Comité

    • Patata soufflé amb pernil joselito i caviar d’oli d’oliva – un espectacle de plat. Indescriptible quan explota el caviar d’oli dins la boca. Curiós veure com l’oli reforça el sabor del pernil. Tal i com el vaig descriure a Twitter “pecado al cubo”.

Petit Comité

    • Botifarra negre amb ceps – que no s’acabi mai.

Petit Comité

  • Coca de fetge d’ànec, poma caramel.litzada i petits enciams – el seu plat clàssic. El toc de les maduixetes i els pinyons és genial. Encara somio amb aquest plat. Finíssim i deliciós.

Petit Comité

  • Saltat de bolets amb ou i cansalada – un autèntic vici. Plat molt gustós on han aconseguit que cap producte anul.li el gust de l’altre.

Petit Comité

  • Canelons de “Festa Major” amb bolets – Plat el.legant i delicat.

Petit Comité

  • Arròs sec del Senyoret (espardenyes, gambes, rap i calamar) – No cal dir res més que: aneu a provar-lo!

Petit Comité

  • Fricandó de vedella amb bolets de temporada.

Petit Comité

  • Pinya a l’ast caramel.litzada amb gelat de iogurt i coco – una autèntica delícia.

Petit Comité

  • Babà al rom cremat.

Petit Comité

  • Dolços – per morir.

Petit Comité

Més conec la cuina del Nandu, més m’agrada.

Web: http://www.petitcomite.cat/

Ubicació: Passatge de la Concepció, 13 de Barcelona