Suculent, la tasca canalla convertida en joia del Raval Barceloní

Suculent

Instal.lar-se a la antiga “Bodega del Raval” era un gran repte; però mantenir l’esperit d’aquella tasca canalla… encara era més difícil. Han aconseguit superat qualsevol expectativa.

El local és encisador. Li donen molta importància a la història i això es veu amb el respecte que han mostrat vers el mobiliari original. Una llarga barra de marbre, sempre plena de gent, li dona un aire a bodega familiar que et fa sentir com a casa. Petites taules de fusta massissa es reparteixen just davant de la barra i al final del local. A primera vista, el local és petitó. Passant per la cuina, unes escales et porten a la part de dalt on hi ha dos menjadors.

El primer és una balconada que dóna a la barra de l’entrada. Una llarga taula de fusta enganxada a la paret plena de cadires i llumetes t’invita a seure-hi.

Suculent

El segon menjador és una estança amplia amb parets de pedra i bigues de fusta que recorda a les típiques masies catalanes.

Suculent

Suculent

Just a l’entrada de la cuina hi ha una porta clandestina que et porta a un menjador privat. Una taula de fusta antiga, per 7 persones, és la única cosa que hi ha. Les parets són de rajoles blanques. Senzill. Cap estridència. Una enorme finestra es pot il.luminar per tenir vista directe a la cuina. És un menjador privat per tenir en compte tots aquells que vulgueu celebrar algun esdeveniment amb intimitat.

Suculent

Ells… què puc dir d’ells??? Hedi… gran professional i genial persona. La sala és seva. Està pendent de tot. Em va encantar quan em va dir “aquí s’ha de sucar pa fins que deixis el plat ben net”. Tonet… xef amb, m’atreveixo a dir, un gran nivell de perfeccionisme amb tot el que fa. Discret.

Tipus: darrera d’aquest projecte està en Carles Abellan. Això ja és garantía assegurada. Més que innovar, prefereix renovar. Hi trobareu plats tradicionals preparats amb tècniques actuals. Vaig tenir la oportunitat de provar:

  • Croquetes de cua de vaca vella amb trompetes de la mort – cosa apart. He provat poques croquetes com aquestes. Textura suau amb un gust exquisit.

Suculent

  • Sorell en escabetx

Suculent

  • Seitons marinats amb raspa

Suculent

  • Ostra en ceviche – una autèntica delícia. Un dels meus plats preferits del restaurant. Plat senzill on es veu la qualitat del producte que utilitzen.

Suculent

  • Ceviche de gambeta vermella – un altre dels meus plats estrella. Vaig sucar fins deixar el plat net. M’encanta com està tractada la gamba.

Suculent

  • “Ajoblanco” amb sardina fumada i ous de truita – tremendo “ajoblanco” i genial quan els ous exploten dins la boca. La barreja de gustos és d’infart.

Suculent

  • Bössam de llengua de bou

Suculent

  • Calamarsets amb foie a la brasa – per morir de gust. Moment que no volia que s’acabés mai. Un pèl picant, però barreja adorable.

Suculent

  • Pop a la brasa i cigrons sofregits amb botifarra – deliciós. No puc descriure millor aquest plat.

Suculent

  • Llom de tonyina vermella a la brasa amb emulsió de pinyons – sorprenent. Mai havia provat la tonyina amb pinyons.

Suculent

  • “Steak Tartar” tebi sobre moll de l’ós a la brasa – els que sou amants del “steak tartar” no podeu deixar de provar aquest. Gustós i fi alhora.

Suculent

  • Arròs amb llet de coco, mango, lima i chile – una autèntica delícia.

Suculent

  • Pastís de formatge brie a la vainilla de Tahití i gelleé de moscatell – pastís de brie??? ho havíeu vist mai??? Brutal!

Suculent

Una joia al mig del Raval.

Web: http://www.suculent.com/

Ubicació: Rambla del Raval, 43 de Barcelona

Comparteix

    Etiquetes: ,

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús