Des del primer moment que vaig posar un peu al petit i acollidor jardinet de la casa, tot el que anava passant captivava la meva atenció.
De fet, el misteri ja va aparèixer en el moment en el que em poso en contacte amb ells. Una comentari em va quedar gravat: “el comedor no se abre hasta que están todos los comensales”.
El restaurant és la casa d’un dels dos xefs. Una casa ubicada al mig del barri de Gràcia amb un jardinet a l’entrada. Allà és on, entre copes de cava, s’espera pacientment a que arribi tothom i on el Jon presenta a totes les persones que compartiran taula. Aquí vaig tenir la primera sorpresa… m’esperava un sopar en la intimitat de mi mateixa i la realitat és que vaig passar una nit fantàstica amb cinc persones més que no coneixia. He de dir que, a part de ser uns excel.lents xefs són encara millors psicòlegs… van acertar el grup a la perfecció.
El menjador és la sala de casa seva amb els sofàs, la televisió i les estanteries dels llibres perfectament integrats. De fet, quasi no els veus. La vista es desvia cap a la magnífica, enorme i oberta cuina. Bigues de fusta, paret verd llampant i mil quadres estranys, moderns i estridents penjen per tot arreu.
Tres taules grans i una de dues persones oculten una llar de foc que, probablement, seria el somni de qualsevol de nosaltres.
Ells, el Jon Giraldo i el Jaime Lieberman, han estat formats en escoles de restauració de gran reputació.
Per menjar el postre… demanen silenci, afluixen les llums i donen instruccions per gaudir d’una experiència inexplicable. Escoltar a la soprano Begoña Alberdi interpretant Casta Diva de Bellini en directe, de debó, és un moment únic.
Jo ho definiria com un restaurant clandestí o un club gastronòmic perquè, de fet, només es pot anar amb invitació prèvia que es demana via mail.
Tipus: cuina d’autor. És un show cooking o menú degustació de 8 plats amb maridatge:
- Snacks:
- cornet de ceviche de gamba
- esfèric de llet de tigre i kikos
- arlettes de tomàquet i orenga
- “El Vermut de Casa Mariol”: vieira, puré de topinambur, reducció de taronges del jardí, olives, vel de vermut i granada i vermut Casa Mariol – tremendo
- Ou 64º trufat amb pasta fresca doble crema – un autèntic escàndol
- Tardor: royal de castanyes, carbassa, bolets, pastanaga en esponja,chontaduro, moniato i pepites de carbassa
- Calçotada de turbot – boníssim
- Textures de iuca per melós de vedella en la seva salsa
- Iogur Wondays: cedre, rooibos
- Casta Diva: Bloody Peach, pinyons en panaccotta, pinyons en pa de pessic,tapioca al roure i namelaka de peta-zetas, salsa blanca i vi Casta Diva – de pecat
Visita obligada.
E-mail: spoonik@spoonik.com
Etiquetes: Cuina d'Autor
montse
30/04/2014 - 16:49
Quin és el preu mig?I el correu electrònic per rebre invitació?
Moltes gràcies, sembla un gran descobriment!!!
Tònia Rius
30/04/2014 - 17:41
Montse,
mil disculpes… havia oblidat posar la web i el mail. Ara ja ho he afegit. Per tema preus, prefereixo que parlis amb el Jon. Ell et donará tota la informació que necessitis. Ja veuràs que t’encantarà.
Tonia.
Mònica
23/06/2014 - 11:21
Molt i molt interessant… més que un restaurant, és tota una experiència, com a mi m´agrada. Ho provarem!!
Spoonik, de la clandestinitat al barri de Gràcia al descobert en ple Putxet- Descobrir.cat
30/11/2016 - 22:54
[…] amb certa por. Sempre he estat una fan incondicional del morbo de la clandestinitat de l’”Spoonik Club“; i trobar-me, de sobte, amb un “Spoonik” obert al públic em provocava (inicialment) una […]