El Pont Vell, el raconet de Besalú que m’ha robat el cor

El Pont Vell

El meu avi va ser qui em va fer conèixer aquest raconet moníssim. Feia molts anys que no hi anava. El recordava amb molt carinyo i, de fet, em feia certa por tornar-hi… el record que jo tenia era massa bonic.

Té unes vistes immillorables, una cuina de qualitat i una família, al darrera, treballant de valent perquè tot surti rodó. I tot surt rodó.

El Pont Vell

El restaurant està ubicat a una casa del S.XVIII. Hi ha dos menjadors interiors en dues plantes diferents. Tots dos son molt rústics, estan posats amb molta gràcia. Personalment, m’agrada més el de dalt… no sé ben bé perquè però el veig amb més caliu. Aquest és l’ideal per aquells que aneu al “Pont Vell” a l’hivern. El de baix té una petita bodega i la porta i les finestres cap a la terrassa. Terrassa petita i amb unes vistes immillorables cap al riu Fluvià i cap al pont d’entrada de la vila. Just aquí és on hi trobem una de les úniques arcades originàries del pont romànic. La terrassa és fantàstica pels que hi aneu a l’estiu.

El Pont Vell

El Pont Vell

La Núria no va dubtar ni un segon en rebre’m amb els braços oberts. Ella no sap la il.lusió que em va fer quan, de sobte, em dedica aquells minuts d’hora punta que desquicia a qualsevol restaurador, per explicar-me, amb els ulls brillants, com l’Artur i ella van posar tota la il.lusió en aquest restaurant al 1981. Ara l’Artur no hi és. Però la seva filla, l’Anna, està al seu costat en tot moment control.lant que tot vagi perfecte a les sales i el seu gendre és el que us farà gaudir oferint-vos uns plats més que bons.

És tot un clàssic a Besalú.

Tipus : cuina catalana delicada. Vaig tenir la oportunitat de provar:
 • crema de pèsols amb pernil d’ànec i moixernons de la mare de déu del món – gustosíssima
El Pont Vell
 • calçots en tempura i salsa romesco – finíssims
El Pont Vell
 • foie amb melmelada d’albercoc i ceba confitada – deliciós. Me’l vaig menjar sol. És d’el.laboració casolana
El Pont Vell
 • múrgoles a la crema – quasi moro de gust
El Pont Vell
 • escarxofes saltejades amb pernil
El Pont Vell
 • vieires amb rostit i trinxat – de pecat! Aquesta barreja no l’havia provat mai
El Pont Vell
 • conill agredolç – l’especialitat de la casa
El Pont Vell
 • sorbet de llimona
El Pont Vell

Tot boníssim.

La por va desaparèixer per dir un “tornaré”.

 

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús