La Yolanda i el Cedric son l’ànima de tot plegat. Ells, sent com son, han creat un ambient autèntic en el que tot aquell que hi va, vol tornar. Ambdós son els sommeliers i propietaris de la mítica “Baignoire” del carrer Verdi del barri de Gràcia (wine bar de referència).
El local és petit i amb molt d’encant. Tauletes de fusta clara es distribueixen en línia recta just per sota de l’extensa exposició de vins. A la dreta i al fons, hi ha tamborets alts que et donen la oportunitat de poder sopar en cas de que el restaurant estigui ple.
La carta està escrita a les parets. Recomano tenir paciència per acabar de llegir-la tota… val la pena.
És important deixar clar que no tenen cuina. Amb un fornet, un microones i una thermomix us faran gaudir de valent. És a dir, el mèrit és doble.
Es recomana reservar prèviament. Sempre està molt ple.
Tipus: platets delicatessen, on l’especialitat de la casa son els formatges. Vaig tenir la oportunitat de provar:
- biquini trufat amb ibèric, mozzarella i tòfona – sense dubte, un dels meus plats preferits. Un “must” de la casa.
- amanida “la fresca” amb ruca, tomàquets, maduixes, payoyo i oli de menta – nova d’aquest estiu. Súper refrescant.
- farcellets vietnamites de tonyina salvatge – relativament nous. Boníssims.
- truita gourmet amb patata, ceba, ibèric, ou poché i encenalls de foie – tremendo.
- carpaccio de carbassó gratinat amb formatge i pernil ibèric de gla – un escàndol. Un altre “must” de la casa.
- caneló de confit d’ànec, foie, ceps i beixamel trufada – tremendo.
- taula de formatges que l’acompanyen amb tres tipus de melmelades diferents – especialitat de la casa.
- tarta tatin – casolana i boníssima.
Bon producte, bon menjar, lloc entranyable i ells fantàstics. M’encanta.
Web: http://www.viblioteca.com/
Ubicació: Carrer Vallfogona, 12 de Barcelona
Etiquetes: Cuina Catalana Delicada, Cuina de Mercat, Tapes innovadores