Miralles, cuina del xup-xup a Horta de Sant Joan

És impossible parlar del restaurant “Miralles” sense mencionar al Salvador (s’enfada si se l’anomena Sr. Miralles). Uns minuts xerrant amb ell van ser suficients per adonar-me que té un carisma especial. Vaig sortir d’allà amb admiració i amb els ulls vidriosos. Vaja! que no em va deixar indiferent! Admiració de veure tot el que ha aconseguit per mèrits propis. Treballant i punto. Els ulls vidriosos és un acte reflexa de com se li posaven a ell quan em parlava de les seves filles o de la Campanera (que viu a “Les Capçades” i que cal conèixer). També us ho dic… va ser difícil xerrar seguit amb ell. Tothom que entrava al restaurant el volia abraçar. Independentment de la bona cuina que ofereixen, val la pena anar-hi només per conèixer-lo.

La fonda “Miralles” va obrir les portes al 1978. Uns joves Pepita i Salvador van agafar el projecte amb moltes ganes. El principi va ser dur, però anys més tard i amb la idea de poder millorar la oferta, van decidir construir el nou edifici on estan ara.

D’estil rústic i clàssic. Les parets son de pedra amb les taules i les cadires de fusta. Bigues al sostre, algun quadre penjat i llums de ferro. No hi ha cap estridència a dins, on el que més hi destaca és l’ordre. Té una capacitat per 120 persones i hi ha un menjador privat per qui vulgui celebrar-hi algun esdeveniment més íntim. També hi ha un altre menjador per banquets més grans.

A banda dels turistes que estan a la zona descobrint Els Ports o la Via Verda, la majoria dels clients és gent de “tota la vida” de la comarca. Es coneixen fa anys. Venen a veure al Salvador i a menjar bé.

Tipus: cuina tradicional catalana. Tal i com es defineixen ells “cuina del xup-xup amb productes d’el·laboració pròpia”. Aquest és el seu punt fort: l’aigua és dels Ports, el pa és artesanal, els xais son de criança pròpia, els vins son de la comarca…

  • Formatge de cabra en tempura amb melmelada de taronja casolana – deliciosa manera de començar l’àpat. Tot i que la tempura és finíssima, aconsegueixen refrescar el plat amb la melmelada. Bona barreja de productes i textures.

  • Xoriçets de cabra – heu provat mai xoriçets de cabra? Jo no. Súper gustosos.

  • Crestó en escabetx – aquest és el plat estrella. Molta gent ve fins aquí per provar-lo. El seu pasturatge semisalvatge, la seva alimentació vegetal, la puresa de les aigües dels Ports i el control diari, fan que sigui una de les carns més exquisides. Està cuinat amb l’austeritat del segle XIII, amb molta paciència.

  • Formatge fresc fet a casa amb gelat de mel i pinyons – una espècie de mató boníssim.

Web: http://www.hotelmiralles.com/

Ubicació: Av. Generalitat, 19-21 d’Horta de Sant Joan (Tarragona)

Comparteix

    Etiquetes:

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús