El luxe d’aprendre d’un ‘fotògraf Descobrir’

Potser ja sabeu que al Descobrir fa anys que no fem només revistes en paper. Us podeu subscriure a la revista en format digital, tenim el Club Descobrir, hem muntat exposicions, som molt actius al web i a les xarxes socials i moltes altres coses que us anirem avançant. Un altre dia m’hi estendré, però ara volia explicar que ja fa alguns mesos que ens hem posat a organitzar cursos de fotografia de la mà dels nostres fotògrafs col·laboradors i l’escola superior de fotografia GrisArt. No en va, la fotografia és segurament la disciplina en què excel·lim d’una manera més rotunda.

Les dues primeres experiències han estat més que satisfactòries. Places exhaurides, temaris interessants, bon nivell dels participants i el privilegi de gaudir del mestratge d’en Jordi Bas (premi Pica d’Estats 2009 per un reportatge al Descobrir sobre la brama del cérvol a la serra de Boumort), que va conduir tres sessions de fotografia de natura, i de l’Alfons Rodríguez (recent premi Godó de fotoperiodisme), en el curs de fotografia de carrer. Falta poc més d’una setmana per al següent curs i no vull deixar passar l’oportunitat de destacar el luxe de comptar amb l’Òscar Rodbag de professor. Els dies 21, 22 i 28 d’octubre ell impartirà tres classes magistrals —que inclouen una sessió pràctica— sobre retrats. Els que sigueu lectors habituals del Descobrir és probable que recordeu alguns dels seus treballs antològics: el dossier de «Formentera» (DC133), «Secrets de Barcelona» (DC140) o «Lluçanès ‘slow’» (DC158), per citar tres dels últims. Per a tota la resta, us diré que l’Òscar és un dels fotògrafs més meravellosos que conec. La seva imaginació és desbordant; el seu domini de la llum és precís; la capacitat tècnica, aclaparadora. Però sobretot el que fa de l’Òscar un fora de sèrie és la passió per la seva feina, que combina amb una bonhomia encomanadissa. Si un personatge no es troba còmode davant la càmera, estigueu segurs que l’Òscar serà capaç d’arrencar-li un somriure. I així, paradoxalment, els seus retrats traspuen naturalitat i espontaneïtat, tot i ser fruit d’una meticulosa planificació.

Disculpeu el panegíric però m’ha semblat adient remarcar, a través de la figura de l’Òscar Rodbag, que treballem amb els millors fotògrafs de viatges del país. I ara que encara queden places al seu curs de retrats, he pensat que era la meva obligació de fer-vos-ho saber. Abans que algú m’ho retregui.

L’Òscar Rodbag és col·laborador habitual del ‘Descobrir’ des de fa cinc anys. Ben avait publicarem un reportatge seu sobre la Sagrada Família de Barcelona que no deixarà ningú indiferent.

El cartell del curs. Us hi podeu inscriure al mateix web.

Comparteix

  Etiquetes: ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús