Un viatge a l’ànima de Lloret de Mar

Ja fa temps que Lloret de Mar ha deixat de ser un poble de pescadors. El creixement turístic ha ocultat, de fet, un esperit mariner que contràriament al que pensa molta gent no ha desaparegut. Ben al contrari, a Lloret li agrada mirar-se i reivindicar-se com una localitat amb història i tradicions associades al mar —i no tan sols a la platja.

Per això val la pena visitar Lloret amb motiu de la Fira dels Americanos, que se celebrarà els dies 18 i 19 de juny. No en va, a la primera meitat del segle XIX molts lloretencs travessaren l’Atlàntic i en van tornar carregats de diners amb els quals van transformar urbanísticament la vila. Gràcies a ells, avui tenim un passeig marítim d’aires colonials, mansions com la Casa Garriga i la Casa de Nicolau Font i Maig i espais religiosos vestits de modernisme com l’església de Sant Romà, el monestir de Sant Pere del Bosc i el cementiri.

A la fira hi trobareu cercaviles d’època, visites guiades, maquetisme naval, concerts d’havaneres, un mercat indià i un original concurs de daiquiris, la beguda creada al bar Floridita de l’Havana, fundat per l’americano Constantí Ribalaigua.

*Article publicat el 17 de juny del 2011 al diari ‘Ara’.

4 T

L’església de Sant Romà és un dels edificis més emblemàtics de Lloret. Bastida al segle XVI en estil gòtic, avui té dues capelles laterals modernistes obra de Bonaventura Conill, del 1916.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Comentaris

  • Jana

   25/06/2011 - 14:18

   Podries parlar-nos de la processó de Santa Cristina de LLoret?
   Gràcies!!!

  • Joan Morales

   26/06/2011 - 00:28

   Jana, aquest article va sortir el dia abans de la Fira dels Americanos, és per això que no esmenta les processons de Santa Cristina. Justament l’any passat, vam dedicar tot un reportatge a aquestes festes i qualsevol cosa que escrigui farà curt respecte a la feina de l’Òscar Rodbag i la Dolors Gordils, els seus autors, fills de la vila.

   http://www.descobrir.cat/ca/notices/2010/07/6_grans_rutes__aventures_per_coneixer_i_gaudir_el_pais_298.php

   Això sí, dono fe que Santa Cristina és una festa preciosa i que brinda una ocasió única de conèixer el Lloret mariner que perviu darrere l’activitat turística.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús