Passar un cap de setmana a Besalú com fa mil anys

Hi ha altres fires medievals al llarg de la geografia catalana, però molt poques poden competir amb un nucli urbà tan escaient. Besalú Medieval, que el cap de setmana passat va assolir la tretzena edició, té la virtut de remarcar l’esplendor avui mil·lenària d’aquesta antiga vila comtal. I per fer-ho, no es limita a vestir-ne els carrers d’època. En realitat, és el que menys li cal: veure’n els edificis i carrers ja és un viatge al passat! La gràcia principal d’aquesta trobada és fer una immersió a la baixa edat mitjana. Viure, per unes hores, com vivien els homes i les dones del segle XI.

Us agrada la gastronomia? Els restaurants locals ofereixen cuina medieval. No sabeu què més explicar a la mainada sobre els cavallers? Els podeu portar a una petita escola de cavalleria o apuntar-los al taller de tir amb arc. Us interessa el món dels oficis tradicionals? Veieu com treballaven els picapedrers, els cistellers o els forners de tota la vida. I és clar, també hi ha justes, espectacles d’abanderats, malabars, trobadors i visites guiades als racons més emblemàtics de la vila, una de les quals va ser conduïda en aquesta darrera edició per l’escriptor Martí Gironell (paral·lelament a la fira s’hi va celebrar la dotzena Jornada Europea de la Cultura Jueva).

Val la pena que en prengueu nota de cara a l’any que ve: primer cap de setembre del 2012.

2010-09-05-Medieval 121.JPG

Les justes són un dels plats forts de Besalú Medieval. El torneig de cavallers es fa a la llera del riu Fluvià.

2010-09-04-Medieval 058.JPG

El pont vell és la icona arquitectònica més emblemàtica de Besalú. És, també, un dels escenaris destacats de les acivitats de la fira.

2010-09-05-Medieval 067.JPG

Els abanderats passegen les seves ensenyes pel nucli antic de la població. En la passada edició van assistir-hi dos grups italians: el Gruppo Tamburi di Offagna i el Gruppo Sbandieratori Città di Fano.

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús