Fer-ho sota la lluna plena

A l’estiu, quan hi ha lluna plena, proliferen les activitats nocturnes a l’aire lliure. La bona temperatura i la claror del satèl·lit conviden a descobrir l’entorn natural fins a la matinada. Una idea simple i econòmica és baixar fins a la platja que tingueu més a prop i submergir-vos dins la mar platejada, gaudint d’un bany relaxant. Si voleu fer un pas més enllà, us recomano quatre de les moltes activitats que podreu dur a terme quan arribi el pleniluni.

Cap de Salou lluna plena.JPG

El cap de Salou fotografiat sota la lluna plena. © ÒM

· Si sou amants de la natura, el dia 23 de juliol es farà una caminada per la riba de l’estany d’Ivars i Vila-sana, el més gran del país. L’organitza el Centre Cultural i d’Esbarjo d’Ivars d’Urgell.

· Si us agrada la música, aneu a buscar-la entre les vinyes del Penedès. Dissabte 24 de juliol se celebra el Festival de Música a les Vinyes a la Torre-Ramona de Subirats. Hi actuaran Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camps. I després de l’actuació, hi haurà un tast estiuenc: caves i préssecs d’Ordal.

· Una altra alternativa musical és visitar els jardins Marimurtra de Blanes les nits de lluna plena. S’hi organitzen concerts de jazz, soul i lírica emmarcats pel templet i amb l’horitzó marí de fons.

· Si disposeu d’una setmana sencera, l’empresa de rutes El Mussol organitza dues sortides a Formentera (del 22 al 28 de juliol i del 23 al 29 d’agost) amb l’objectiu de fer senderisme per les platges, passejos amb bici i sortides amb caiac.

Coneixeu altres propostes sota la lluna plena?

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  • Oriol

   21/07/2010 - 9:01

   Som al juliol, però faig dues recomanació per a l’estiu vinent: coincidint amb la llluna plena més propera a Sant Joan, el dissabte anterior o posterior a les fogueres de Sant Joan les Terres de l’Ebre celebren dues activitats lúdico-esportives:

   -La primera és la pujada a peu a la Roca Foradada de la serra del Montsià, un dels punts més alts de la comarca, amb vistes directes sobre el Sant Carles de la Ràpita i el Delta de l’Ebre. Un balcó natural de primer ordre, vaja. L’excursió nocturna —l’ascens dura una hora i mitja— permet gaudir del reflex de la lluna sobre les aigües tranquil·les de la badia dels Alfacs.Paga la pena!

   -La segona proposta —només apta per a excursionistes preparats— és la cursa nocturna Fredes Paüls, amb un recorregut de 52km que sota la llum de la lluna travessa tots el massís dels Ports, des del nucli de Fredes (a la Tinença de Benifassà) fins a Paüls, ja limítrof amb Horta de Sant Joan.La ruta es esgotadora i fa parada al refugi situat als peus cim del Caro, a més de 1.000 metres. Enguany, el primer en arribar va fer el trajecte amb poc més de 4 hores. Una bogeria!

  • Òscar Marín

   22/07/2010 - 21:16

   Gràcies, Oriol. Són dues propostes genials que tindrem molt en compte de cara a l’any vinent. Fins aviat!

  • Francisco Javier

   23/07/2010 - 10:19

   Hola.
   A Santa Maria de Palautordera el dissabte es celebra el “clar de lluna”, una marxa circular d’uns deu kilometres que surt de la plaça de la vila i puja a l’ermita de Santa Magdalena, tornant per Sant Esteve de Palautordera fins l’arribada a la plaça. Durant el dia es celebra una fira d’artesania pels carrers del poble.
   La marxa comença a les 22 hrs., hi ha avituallament, i a la plaça hi ha revetlla.
   Animeu-vos-hi

  • Oriol

   03/08/2010 - 9:18

   Havia baixat el riu Ebre amb caiac en diversos dels seus trams dins del nostre país, però mai ho havia fet per la nit, sota el reflex de la lluna. Dissabte passat ho vaig provar per primera vegada, i l’experiència va superar totes les espectatives (!!!!!!). Vam sortir de Móra la Nova cap a les 7 de la tarda per arribar a Miravet just a la posta de sol. Impressionant el contrallum que s’albirava des de les aigües, amb el poble a tocar del riu i el castell templer al capdamunt de la muntanya. A Miravet vam fer parada per sopar un entrepà. Eren festes majors, i vam esperar que s’acabés el correfoc per pujar de nou als caiacs i continuar el camí cap a Benifallet, ara ja a les fosques de la nit. A aquelles hores l’aigua estava completament tranquil·la, feia una brisa suau i el riu era un mirall del cel estrellat. La lluna era minvant, però donava suficient llum pe moure’s amb tranquil·litat. A Benifallet hi vam arribar cap a dos quarts de dues de la matinada…. i malgrat tot el trajecte se m’havia fet molt curt.

  • Els articles més llegits del 2010 – Descobrir.cat

   27/12/2010 - 0:02

   […] ..Fer-ho sota la lluna plena […]

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús