El teatre més petit del món

Un petit saló decorat amb frescos, cortines de vellut vermell, un piano de cua sota la llum de les espelmes… El músic i compositor Lluís de Arquer ha creat, al cor del barri barceloní de Gràcia, un espai íntim que recrea els concerts d’altres èpoques, quan la música de Beethoven o de Chopin no s’interpretava en àmplies sales de concerts (ni s’escoltava, evidentment, en Ipods ni en Walkmans), sinó en íntims salons privats amb capacitat per a quinze o vint privilegiats. L’ha anomenat El Teatre més Petit del Món, i deu ser cert. Des de la porta de la casa, on ens espera per donar-nos la benvinguda, fins al saló no hi deu haver més de quinze passes.

Teatre petit.jpg

El piano espera l'arribada del pianista al fons del petit saló.

Un cop a la cambra, la sensació és impagable: a la llum de les espelmes, el pianista explica les peces i les interpreta a un parell de metres dels seus convidats. Precisament la sensació de ser un convidat, i no un espectador, incrementa el plaer de l’experiència estètica. Les notes ressonen amb intensitat, el músic toca amb precisió i, sobretot, amb emoció. Lluís de Arquer, que ha creat diverses bandes sonores de pel·lícules, també ofereix un tast de les seves pròpies composicions, inspirades en viatges i en paisatges naturals.

Al final de la vetllada, músic i melòmans surten al jardí per compartir sensacions i opinions i brindar, amb una copa de cava, per la Música amb majúscules, la que es gaudeix en directe, sense trampes, entregada per l’intèrpret com un obsequi preciós.

Jardi.jpg

Les espelmes il·luminen el jardí del teatre més petit del món.

Comparteix

  Etiquetes: , , ,

  Comentaris

  • juan de pablos

   25/11/2010 - 11:04

   solicitar mapa o direccion y novedades artisticas del momento ya que hoy es 25 nov 2010

   resido en figueres y quisiera vivir algo tan , casi intimo porque en mi humilde opinión debe ser

   preciosa esa vivencia puesta al alcance de todos.Graciasd

  • Òscar Marín

   25/11/2010 - 11:11

   Hola Juan. Pots trobar més informació dels concerts i la localització del teatre al web http://www.elteatremespetitdelmon.com. Espero que en gaudeixis.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús