Dormir en una caravana de circ ambulant

Raluy1Davant.jpg

Passeu i veieu aquest sorprenent hotel sobre rodes: l'Hotel Raluy.

Té un aire decadent i comprimit, com de cabina del Titanic, però som a terra ferma. Recorda vagament els vells compartiments de l’Orient Express, però aquest llit no trontolla de nit, només de dia, quan el circ es desplaça de ciutat en ciutat. L’Hotel Raluy és una caravana que els membres del mític Circ Raluy posen a disposició dels viatgers sibarites en els seus periples arreu del país. És un dels pocs hotels itinerants del món: avui a Tortosa, demà a Barcelona, la setmana següent a Reus… El paisatge que s’observa des de la finestra sempre és canviant. L’únic que no canvia des de fa setanta anys és l’interior, que conserva el fosc mobiliari original (ben restaurat) del 1939, quan la caravana va ser construïda per allotjar-hi artistes del circ. Quan arriben a les ciutats, aparquen l’hotel just davant de l’entrada de la gran carpa, totalment integrat en el seguici de caravanes, perquè els hostes puguin contemplar des de la seva habitació privilegiada les anades i vingudes dels malabaristes, dels pallassos, de les trapezistes.

Raluy2Darrere.jpg

El petit hotel s'ubica en un lloc privilegiat, al costat de la carpa del circ.

Dins l’allotjament hi ha una habitació doble i una cambra amb dos llits individuals, un petit lavabo amb dutxa i una sala amb televisió. Però el principal valor d’aquest allotjament no és el que ens ofereix per dins, sinó la possibilitat que ens dóna de viure (i de dormir) a les entranyes d’un circ. Fa tan sols un any i mig que es va inaugurar, però gairebé tots els caps de setmana tenen el petit hotel reservat. Els clients que hi fan estada poden accedir lliurement a les funcions i també als assajos, i es poden moure pel recinte com si fossin nòmades d’un circ de pel·lícula. Una vivència especialment recomanada per a buscadors de somnis d’infantesa (si us agrada aquesta experiència, també us agradarà l’article “Dormir en cabanes dalt dels arbres”). Ser propietaris per una nit d’aquesta caravana costa 200€, i recordeu que aquest hotel no para mai quiet. Del 12 al 16 d’octubre el trobareu a Cambrils. Del 20 al 23, serà a Viladecans. Del 28 d’octubre al 6 de novembre, a Girona…

Raluy3.jpg

Si us allotgeu a l'Hotel Raluy tindreu accés lliure a les instal·lacions del circ.

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús