El luxe de la simplicitat a la Finca Bell-lloc

Bell-lloc façana.JPG

La façana del Mas Bell-lloc, una antiga masia al cor de les Gavarres. © Òscar Marín

La concepció del luxe com l’acumulació de béns de consum de preu elevat està passada de moda. Som en un canvi de cicle i, a contracorrent del poder financer i de la classe política dominant, la societat percep que el creixement econòmic constant i l’espiral consumista no porten enlloc. El retorn a la calma, el respecte a la terra, els aliments de proximitat lliures de tòxics, la recuperació de les tradicions i, en definitiva, gaudir dels plaers simples que regala la natura atrau cada cop més gent. A la Finca Bell-Lloc, a Palamós, en diuen Rough Luxe, una forma d’entendre el luxe com un retorn a la simplicitat, a la rusticitat ben entesa, i no com un car bé de consum. Dins la finca, el Mas Bell-lloc està pensat per ser gaudit com un petit hotel ecològic amb encant de sis habitacions, on la calma, el silenci i el benestar són el més important (no hi ha televisió, és clar) i en el qual els seus responsables fan d’amfitrions per garantir una estada perfecta. Els esmorzars, dinars i sopars són elaborats amb productes ecològics de temporada propis de la finca. La llet és munyida directament de les cabres; els formatges són elaborats amb aquesta llet; la mel procedeix dels ruscos de la finca; les melmelades són fetes amb fruits de proximitat (figues, carbasses, taronges i tomàquets); l’oli és obtingut mecànicament de les oliveres de les varietats Arbequina i Argudell del Mas del Vent i, amb l’última premsada, s’elaboren sabons a la manera tradicional. I el peix que menjareu serà pescat a la costa de Palamós! Per cert, aquests productes fets a la casa es comercialitzen a La Botiga de Bell-lloc, situada a la platja de la Fosca, a prop de Palamós, que roman oberta de maig a octubre.

IMG_2285.JPG

Les melmelades casolanes es poden tastar i comprar al mas o a La Botiga. © ÒM

Habitació Bell-lloc.JPG

L’habitació Garnatxa, una de les sis elegants habitacions del Mas Bell-lloc. © ÒM

Bell-lloc3.JPG

Els interiors són decorats amb encant i hi destaca el mobiliari rústic. © ÒM

L’altre puntal de la Finca Bell-lloc és el celler, perfectament integrat en el paisatge, obra de l’estudi RCR Arquitectes d’Olot. Parets de pedra seca recobertes per centenars de planxes d’acer reciclat procedents d’antics vaixells desballestats configuren un laberint de passadissos subterranis, foscos, aïllats, frescos i dotats d’una climatització controlada, on estretes lluernes deixen penetrar la llum que arriba de les vinyes, que creixen just damunt del celler. Allà hi maduren els vins de la finca, sota la vigilància de l’enòleg Josep Trallero. Es tracta de vins 100% naturals, sense additius, procedents de vinyes que han seguit el seu ritme natural de creixement sense pesticides ni intervencions innecessàries. En surten vins extremadament respectuosos amb el medi que van molt més enllà de la normativa del cultiu ecològic; vins que són protagonistes, en els quals l’ampolla es presenta sense etiqueta, amb una original argolla metàl·lica que protegeix el coll i que, un cop extreta, deixa que el vi parli per si sol.

Celler Bell-lloc.JPG

Els passadissos subterranis del celler Bell-lloc, construït sota les vinyes. © ÒM

Vins Bell-lloc.JPG

Actualment s’elaboren un vi blanc, un de rosat i dos de negres a la Finca Bell-lloc. © ÒM

Bell-lloc2.JPG

L’enòleg Josep Trallero i la Betina, de la Finca Bell-lloc, brinden pel nou vi. © ÒM

L’última parada de l’univers Bell-lloc és el Mas Salvà, un mas apartat, reconstruït amb pedra tal com deuria ser al segle XIII. Aquí, el concepte de retorn als orígens arriba a l’extrem. No hi ha llum elèctrica, ni aigua corrent, ni inodor, ni calefacció, ni cuina de gas, ni forn… La masia es despulla d’ornaments per gaudir de la simplicitat de la vida tal i com era en temps passats, amb una gran llar de foc, un obrador, un bany amb una petita piscina natural i diverses habitacions senzilles. Els animals corren lliures per l’exterior i, molt a prop, hi ha les quadres per als cavalls i els ases. Un excepcional viatge en el temps al cor de les Gavarres.

Mas Salvà 1.JPG

La cuina del Mas Salvà, una masia aïllada molt propera al Mas Bell-lloc. © ÒM

Mas salvà.JPG

Les habitacions del Mas Salvà són austeres, però acollidores. © ÒM

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , ,

  Comentaris

  • juan sinmas

   02/06/2013 - 20:08

   yo estuve allí el año pasado visitando todas las fincas. Me pareció auténtico, único, un pequeño paraíso. Este año he ido a Bell-lloc con un grupo y he observado cambios que no me han gustado. Ahora todo parece artificial. Desde la recepcionista a la bodega. Todo parece de carton piedra. Sin duda se observa un cambio de rumbo nada deseable.

  • Montserrat

   04/06/2013 - 10:12

   Hola Óscar,
   felicidades por el blog. Me encantan las fotos. Buscaba un lugar tranquilo pero no aburrido para pasar un fin de semana con amigos y me has convencido. ¿En la bodega organizan catas?

  • Francesc Parra

   04/06/2013 - 10:12

   Vaig descobrir Finca Bell-lloc gràcies a uns amics que ens van dur a fer una visita a la bodega i una cata l’any passat i vaig quedar-ne impressionat. Enguany, amb la meva parella, vam anar-hi a passar un cap de setmana i vam tenir tot el que desitjavem: tranquilitat, un entorn fantàstic i uns esmorzars i àpats que encara tenim clavats a la memòria.

  • Paula Mellado

   04/06/2013 - 10:20

   Estuve con unas amigas en Bell·lloc en abril. Me encantó. Es como lo describes. Todo natural y acogedor. Aunque nunca vimos que tuvieran recepcionista. Solo gente encantadora que nos atendió desde que llegamos. ¡Una chica extranjera que hasta nos trajo una copa de vino a la piscina! Y una pareja que se encarga de todos los productos de gastronomía. ¡Muy majos! Nos contaban con paciencia todos los detalles de las comidas y de sus productos de la mermelada al yogur de cabra. Además la visita a la Bodega es única. A mí me recordó las visitas a algunas catedrales europeas, paz, poca luz y respeto por lo que allí se hace. ¡Felicidades por las fotos Óscar!

  • El plaer de viatjar

   04/06/2013 - 10:40

   Moltes gràcies per les vostres opinions! Montserrat, a la Finca Bell-lloc organitzen tasts de vins sota petició, i també celebracions familiars, reunions d’amics… Per informar-te’n pots escriure a info@fincabell-lloc.com o trucar al 972 31 62 03.

  • Paula

   04/06/2013 - 12:50

   He viajado por España el último año, llevo un tiempo en Cataluña y estoy buscando un lugar para terminar mi libro tranquilamente. ¿Crees que es un sitio recomendable? ¡Por lo que muestras parece muy interesante! Felicidades por el blog tiene siempre sitios muy recomendables.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús