La pau del Racó de Madremanya

El Racó de Madremanya .jpg

El Racó de Madremanya és una antiga masia del segle XVIII. © Òscar Marín

Feia temps que volíem visitar Madremanya. De la constel·lació de petits pobles d’origen medieval que s’estenen entre Girona i la Bisbal d’Empordà, era el que ens quedava per veure. D’excuses en teníem moltes, per anar-hi: l’arquitectura del poble, la seva tranquil·litat, els paisatges que l’envolten, tornar al castell Gala Dalí de Púbol… Però he de confessar que, aquest cop, la nostra raó principal era la descoberta d’un hotel rural: El Racó de Madremanya. Vam arribar-hi al capvespre i, després de visitar els espais comuns de la masia, ens van assignar l’habitació Blava, al primer pis de l’edifici principal. Murs gruixuts de pedra, un llit de 180 x 200, un bany complet, un sofà, una zona de despatx i dues petites finestres amb vistes al lateral del jardí.

Habitació Blava El Racó de Madremanya.jpg

L’habitació Blava és una de les més àmplies de l’hotel. © ÒM

Totes les habitacions del Racó ofereixen calma i recolliment, perquè ens trobem lluny del brogit de la ciutat, en un petit oasi envoltat de camps de cereals, verds a la primavera, daurats al principi de l’estiu. La masia data del segle XVIII i encara conserva bona part de la seva estructura original, ben restaurada per al seu ús com a allotjament i decorada amb gust pels seus propietaris: Ivan i Josep. Al Racó de Madremanya trobem el recolliment necessari per desconnectar de les presses del dia a dia. També sota l’aigua podem trobar la desconnexió que busquem: a l’exterior, dues piscines ens esperen per fer passar la calor. La d’aigua dolça, situada just davant de la casa, està climatitzada i s’hi pot nedar entre els mesos d’abril i octubre. N’hi ha una altra, d’aigua salada, que s’ubica en un segon jardí presidit per un nou espai d’estil contemporani, on se situen el menjador i tres de les habitacions dobles de l’hotel. Després de refrescar-se a l’aigua, s’agraeix seure en alguna de les gandules i cadires disposades en els més de tres mil metres quadrats de jardins, amb un bon llibre a les mans o trobant el moment idoni per conversar tranquil·lament amb la nostra parella. Les normes de l’hotel són explícites: no és apte per a nens. El silenci, aquí, no és una opció: és una necessitat. Allà canta un ocell, aquí es mouen unes branques, no cal cap més so per gaudir de les últimes llums del dia. Per als qui desitgen encara més tranquil·litat, hi ha l’opció de reservar un massatge relaxant sota reserva prèvia. De nit, val la pena assaborir un sopar exquisit a l’hotel, un servei exclusiu per als hostes, tot i que a la vora també hi ha bones opcions gastronòmiques.

Jardins El Racó de Madremanya.jpg

Els jardins i el menjador de l’hotel a l’hora de sopar. © ÒM

Pel matí, arriba el moment de gaudir d’un esmorzar bufet que satisfà els més exigents: embotits, formatges, cereals, croissants, pastissos casolans, diversos tipus de pans, sucs, cafès… Aprofiteu aquest moment del dia per demanar consell al personal de l’hotel sobre les visites que es poden fer a la vora. Hi ha tantes opcions (entre pobles amb encant, museus, miradors, paisatges…) que, si voleu descobrir-les totes, haureu de tornar. Ells us esperaran amb els braços oberts.

Esmorzar El Racó de Madremanya.jpg

Bufet d’esmorzar del Racó de Madremanya. © ÒM

Zones comunes del Racó de Madremanya.jpg

A la masia hi trobareu racons com aquest per descansar o llegir. © ÒM

Saló El Racó de Madremanya.jpg

Sala de lectura a les antigues cavallerisses de la masia. © ÒM

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • Xavi Basora

   07/07/2015 - 20:03

   Precisament fa uns mesos vaig estar-hi per un regal que ens van fer uns molts bons amics.

   Com bé expliques, és un allotjament on s’hi respira molta tranquil·litat, amb amplis espais per relaxar-se i amb un tracte exquisit per part dels nois que porten l’establiment.

   La restauració de la masia és impecable, i la decoració dels interiors i exteriors té molt de gust.

   És un allotjament ideal per a parelles que busquen desconnectar unes hores o uns dies.

  • Jordi Estruch

   16/07/2015 - 10:41

   La meva parella i jo hi vam celebrar enguany el meu aniversari: D’ensomni! És tot un descobriment! Madremanya és un hotel rural encantador, molt acollidor i envoltat d’un entorn de pau, de tranquil·litat i d’història. No accepten nens, així que es garanteixen aquesta tranquil·litat. La decoració cuidada al detall i amb molt de gust. Els exteriors tan ben cuidats que fa goig d’endinsar-t’hi. El personal molt atent i amable. El menjar exquisit, principalment aquell que es fan ells mateixos. Tenen una bona selecció de vins també. Les habitacions molt espaioses i el llit molt còmode i gran. Realment és un lloc per reposar i “alimentar-te” i, per descomptat, venir amb la teva parella per gaudir una vetllada romàntica rera l’altra infinites vegades…. Costa trobar llocs com aquest que mantinguin una harmonia amb tots els ingredients necessaris per sentir-te bé.

  • Òscar Marín

   16/07/2015 - 10:45

   Moltes gràcies pels vostres comentaris. Coincideixo amb les vostres opinions, El Racó de Madremanya és un allotjament on es pot trobar tranquil·litat, comoditat i una atenció excel·lent.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús