Camins de Tarragona, el tomb de l’Anella Verda

100_0044BX.jpg

L'Adrià davant el castell de Ferran. Vam pujar les bicis al tren fins Altafulla i vam tornar pedalant a Tarragona seguint el Tomb de l'Anella Verda. © RLM

Al llarg del projecte Camins de Tarragona vam mantenir sempre la idea inicial  d’unir a peu els dos rius que desemboquen a Tarragona. El resultat ha esta una gran excursió que mostra el gran patrimoni que atresora el municipi. Es passa sota aqüeductes romans, masos medievals, cúpules modernistes, torres de defensa contra els temuts pirates barbarescs, pedreres amb agulles, hortes generoses, desembocadures plenes de vida, pobles que semblen castells, cales on els pins encara baixen a banyar-se i restes de casetes de carrabiners on seien parelles que miraven junts l’horitzó, sense estar enamorats.

Mas de la Creu, Tarragona, Tarragonès

Mas de la Creu, Tarragona. © RLM

Mas de Sorder, Tarragona, Tarragonès

Mas de Sorder, Tarragona. © RLM

El recorregut complert són 34 km. L’anada fins al Gaià per l’interior es pot fer tant a peu com en bicicleta. La tornada per la costa però, està reservada als caminadors. Una bona idea pot ser fer el recorregut per trams i utilitzar el transport públic (autobús urbà o tren) per arribar o tornar des de Ferran o des d’Altafulla.

Les intenses transformacions que ha patit aquest territori són ben evidents. També, la poca cura i deixadesa en l’acabament de la majoria d’obres de grans infraestructures (autopistes, autovies conduccions soterrades…). Malgrat tot,  l’interior del terme de Tarragona guarda racons fantàstics, sorprenents, i  una costa amb trams que són veritables tresors.

Podeu descarregar-vos una  síntesi de l’itinerari i el  track de tot el recorregut

El bosc de la Marquesa, punta de la Creueta, espai natural protegit, extrem nord de la platja Llarga, al fons, la torre de la Mora,
Tarragona, Tarragonès, Tarragona

El bosc de la Marquesa, al fons, la torre de la Mora, Tarragona. © RLM

Comparteix

    Etiquetes: , , , , , , , ,

    Comentaris

    • marc olivé

      21/12/2011 - 16:59

      Finalment podem dispossar de més informació, tot i que anant-ho descobrint per un mateix tot corrents també te la seva gràcia. Felicitats per el projecte fet realitat.
      Et passo l’ enllaç del meu blog, on de tant en tant apunto les excursions que anem fent dels teus magnífics volums de A Peu per les comarques de Tarragona. http://scala-dei.blogspot.com
      Salut

    • Rafael López-Monné

      22/12/2011 - 18:39

      Hola Marc,
      Moltes gràcies! Anima molt això de compartir inquietuds.

    • santiago

      25/04/2012 - 13:34

      el estiu passat en vaig recorre una part pero no tota .estic buscan un mapa detallat de tot els recorreguts posibles.qui em pot ajudar ?

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús