Pintures, cultura i turisme (va de jornades)

A Olot, els proper dies 17 i 18 de juny, es celebraran les V  Jornades Culturals Euroregionals amb el títol “Nous Turismes Culturals“. L’objectiu és debatre com resoldre la tensió entre el turisme i la cultura, com acosseguir que els nous productes de turisme cultural satisfacin, per una banda, el manteniment de l’autenticitat i la qualitat del recurs cultural i, per l’altra, les demandes de rendibilitat comercial del sector turístic. Els organitzadors m’han convidat a participar en una de les taules rodones (moltes gràcies), concretament la que abordarà la creació de discursos a partir dels recursos culturals.

Programa de les jornades Nous Turismes Culturals

Pintures que decoren les finestres cegades de l'Hostal de Sant Salvador de Bianya, una estrella Michelin,La Vall de Bianya, Garrotxa, Girona

Pintures que decoren les finestres tapiades de l'Hostal de Sant Salvador de Bianya, La Vall de Bianya, Garrotxa. © RLM

Pels qui poden estan interessats en pintures murals araneses (en vaig parlar el 27 del mes passat a l’article “Color, color, color…”), el Conselh Generau d’Aran i l’Institut per el Desenvolupament i Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA) organitzen a Salardú unes Jornades del patrimoni i turisme al Pirineu dedicades precisament a la “Pintura mural gòtica i renaixentista del segle XV al segle XVIII a l’Aran. La valorització turística del patrimoni“.

Les pintures murals araneses són extraordinàries perquè, a banda del seu gran valor artístic i històric, la major part es poden veure en el lloc on van ser creades. Detesto cada cop més anar a veure obres d’art als museus. Concretament en el cas de les pintures murals, soc conscient que en un determinat moment històric va ser la millor opció per salvar-les, per protegir-les; ara bé, mancades del seu entorn, del seu context, no expliquen ni aconsegueixen transmetre allò pel qual van ser creades. M’estimo més una bona reproducció al lloc que un original en un museu (cada cop els museus em recorden més els zoològics).

Programa de les jornades Pintures Aran

Església romànica de Santa Eulàlia d'Unha. Pintures murals del s. XVI,Naut Aran, Val d'Aran, Lleida

Església de Santa Eulàlia d'Unha. Pintures murals gòtiques (finals del s. XV o inicis del s. XVI) que fan referència a la vida de Sant Germà d'Auxerre, un sant del primers temps del cristianisme, que va cristianitzar part de la Gal·lia i de Bretanya. Unha, Naut Aran, Val d'Aran. © RLM

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  • Tweets that mention Pintures, cultura i turisme (va de jornades) – Descobrir.cat — Topsy.com

   16/06/2010 - 14:23

   […] This post was mentioned on Twitter by Begonya Cayuela, Descobrir.cat. Descobrir.cat said: “Nous Turismes Culturals“, cinquenes jornades culturals euroregionals, 17 i 18 de juny a Olot http://ow.ly/1Zab4 […]

  • Jaffar

   21/12/2015 - 00:04

   Elias,gracias por tu comentario. Controlar el caaiedlrno de congresos, conferencias, etc. es difedcil y el blog se nutre de las aportaciones del profesorado, consultores y por supuesto de los alumnos. Cuando tenge1is alguna informacif3n estaremos encantados de publicarla.Salutaciones,

  • http://autoinsurance.dtdns.net/umr_insurance_address.xml

   20/07/2016 - 16:10

   Just out of curiosity… why was “in the top 50″ a criteria? I had a girl name picked out since middle school, but when I realized it was that common, I changed it. I guess I’m curious about why you would want a common name.

  • kreditkartendiebstahl

   22/10/2016 - 17:06

   Hola Andy y CAYE: muy buena la foto jjajaja ,, espero ir mañana tengo ropa q aca en casa no usamos mas y bueno,,se q ustedes van hacer llegar a buen destino sin intermediarios y sepan eso q esta muy ingenioso,, mañana chicos van hacer un papel muy importante es por eso q desde mi humilde comentario les deseo mucha mas suerte ,, un abrazo y espero verlos mañana,, chauuuuuuuu. NELSON de TAPIALES.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús