Ara sí! Ja ha sortit la guia del Priorat

Ja tenim a les mans la guia A peu pel Priorat del vi i l’oli, una nova guia de la col·lecció “De ferradura, guies per a caminants curiosos”, que publica Arola Editors. De fet, no és un primícia. Se m’ha avançat a explicar-ho pel Facebook el meu bon amic José Luís Ordovás, l’autor de la georeferenciació de les excursions, els tracks per a GPS.

Fa temps que vaig publicant entrades que tenen a veure amb el Priorat, els seus camins tradicional i el projecte que hem dut a terme aquests darrers anys, per exemple: “Beu vi que l’aigua espatlla els camins”. També sobre les amenaces que els afecten, com és el cas del motorisme il·legal de muntanya o sobre el recent mapa excursionista. Concretament, sobre la guia, vaig parlar-ne el passat Sant Jordi, avisant que finalment ens caldria esperar una mica més per veure-la en paper. Llavors vaig destacar el magnífic pròleg que ens ha regalat l’Eduard Punset i vaig a penjar un pdf amb la primera part de la guia, per si algú tenia ganes de donar-li un cop ull  (pots descarregar-lo clicant AQUÍ).

D’altra banda, temps enrere, a través d’aquest blog vam fer una crida a voluntaris que volguessin comprovar els recorreguts. La resposta va ser fantàstica. Moltes gràcies un altre cop. En pocs dies rebreu un exemplar de la guia com a mostra del nostre agraïment. Esperem que us agradi.

No crec que sigui prudent atabalar gaire més sobre aquesta guia, però sí voldriem tornar a donar les  gràcies a tothom qui ha participat (que són molts) i especialment al David Esteller, veritable ànima de la guia i de tantes altres coses al Priorat. Nosaltres, els autors, el Toni Orensaz i jo mateix estem molt satisfets (i això no és gens senzill). L’editorial ha fet una bona feina.

Estem treballant per presentar-la al setembre al Priorat (amb passejada inclosa pels qui ho vulguin) i al Centre de Lectura de Reus. Us deixo amb el text que apareix a la contracoberta (la darrera frase té avui més sentit que mai si pensem en les noticies que porten els diaris):

Al Priorat els camins tenen gust de vi i d’oli. Els empedrats, polits a força de ferradures i d’espardenyes, encara guarden el so de les mules, els renecs dels traginers, els salms dels cartoixans, les cançons de les mosses… Aquest és un territori ric en camins i en històries. Aquesta guia vol precisament explicar alguns d’aquests relats i ajudar a entendre i fruir a peu del Priorat que ha arribat fins els nostres dies.

Tenim l’esperança que, quan tasteu un vi d’aquesta terra i escampeu damunt el pa torrat un bon raig del seu oli, ho acompanyeu amb els records dels camins prioratins i degusteu també porcions del paisatge d’aquest bocí de mon. De fet, això no és una guia. Voldríem que fos un manual per ser una mica més feliços.

Portada_punset.jpg

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  • David Esteller

   12/07/2012 - 07:27

   Moltes gràcies pels teus comentaris Rafel!! Moltes felicitats per la feina ben feta tan a tu com al Toni. Hi ha projectes, que a més de mal de caps, donen sentit a la teva feina i aquest n’és un d’ells. Com t’he dit més d’una vegada, aquesta guia hem feia especialment il·lusió perquè és la continuitat de tot un procés de posicionament del Priorat com a una destinació per a ser descoberta a peu i, que poc a poc hem anat fent plegats juntament amb altres persones. Ha estat el darrer projecte des de Turisme del Consell Comarcal del Priorat però, com tu ja saps, segurament no serà l’últim que tirarem conjuntament endavant per la comarca…

  • mteresa

   12/07/2012 - 10:48

   Felicitats Rafel, ens ho faras saber amb temps la presentacio del llibre, a fi de poder efectuar la passejada, dons el Priorat , era una terra que no coneixiam, encara que som d’aqui, i tu ens la has fet estimar

  • Joan

   12/07/2012 - 23:49

   Ei, felicitats nen!

  • Meritxell

   13/07/2012 - 10:39

   Enhorabona! I ja ens avisaràs amb una miqueta de temps de quan es faran les dues presentacions, perquè en puguem fer força difusió! Esperem que aquesta guia, a part de fer-nos més feliços, sigui una eina per fer que més gent descobreixi el Priorat des d’una perspectiva més “prioratina”, a poc a poc i en contacte amb la terra, la gent, la història, el vi, l’oli,…

  • Fernando Miro

   13/07/2012 - 10:54

   Felicitats a tots per la feina ben feta estimar tant la nostra petita i a la vegada gran comarca com es el PRIORAT. Una abraçada

  • Rafael López-Monné

   14/07/2012 - 20:44

   Moltes gràcies David. Ha estat realment un plaer compartir aquest amb algú capaç d’il·lusionar-se, aprendre com tu.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús