16. La platja de postal, les platges del Paradís

Per a molts, les platges del Paradís han de tenir palmeres a ran d’aigua, sorra blanca i nadiues amb faldilles de palla i collars de flors per regalar. Reconec que la idea no em sembla malament però… més que el paradís promès m’interessa el paradís real, el conquerit, el defensat. Les platges són lloc molt agraïts. A poc que ens esforcem a mirar de preservar la seva naturalitat, la platja ens ho retorna amb ambients agradables, balsàmics, espais de satisfacció, de plaer, d’aquells que serveixen per tranquil·litzar l’ànima. Sense que calgui viatjar gaire, al sud de Catalunya mateix, encara tenim platges de postal. Algunes potser cal deixar passar la intensitat de l’estiu i saber esperar les llums de tardor i els dies d’hivern per redescobrir-les. Altres, mantenen la seva capacitat de seducció tot l’any. Sorprèn que, amb la importància que ha arribat a tenir la platja a la nostra societat, ens costi tan preservar una costa més amable.

Comparteix

  Etiquetes:

  Comentaris

  • Diablet79

   02/09/2011 - 09:18

   Veient el recull de fotografies de les platges, veig que has tingut força feina aquesta estiu.

  • Rafael López-Monné

   03/09/2011 - 01:18

   Un plaer de feina Enric.

   rafel

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús